a telefonvonalak túlterheltek lehetnek

2020.06.26. 07:10

Online foglalhatunk időpontot vérvételre a megyében

Több Fejér megyei laboratóriumban is lehet online időpontot foglalni vérvételre. A fehérvári kórházban most hétfőn vezették be ezt a lehetőséget.

S. Töttő Rita

Bármilyen is a beutaló, időpont-egyeztetésre minden vérvételhez szükség van!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jó hír, hogy a Fejér megyei kórházban működő vérvételi laboratóriumába már nem csak telefonon lehet előzetesen időpontot foglalni, hanem online is. Az egészségügyi laboratóriumba továbbra is kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet vérvételre menni – még sürgős esetben is –, ezért a telefonvonalak bizony meglehetősen túlterheltek.

Akár szakrendelői, akár háziorvosi beutalója van tehát valakinek, kérnie kell előjegyzést a vérvételre. Ezért vezette be a kórházban is vérvételi laboratóriumot működtető Synlab cég az online időpontfoglalási lehetőséget, mégpedig a napokban: június 22-e, azaz hétfő óta kattinthatunk a cég honlapján az időpontfoglalás menüpont alatt a számunkra megfelelő rubrikákba a naptáron. Jászberényi Orsolya szakmai igazgatóhelyettes elmondta: korábban a sürgős eseteket fogadták beutalóval, de időpont nélkül, ám erre a koronavírus-járvány óta nincs lehetőség. Ezért terjesztették ki az eddig csak magánfinanszírozott lehetőségként rendelkezésre álló online foglalást a közfinanszírozott ellátásra is.

Bármilyen is a beutaló, időpont-egyeztetésre minden vérvételhez szükség van!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Egy rubrika egyórányi idősávot takar, amelyre összesen tizenhat fő jelentkezhet. Ennek ellenére érdemes a megadott időpont elejére érkezni, mert onnantól kezdve már igen gyorsan halad a vérvétel, amikor beengedik a megadott időpontra a kórházba a pácienseket – hívja fel a figyelmet a szakmai igazgató.

– Ha valakinek a legelső online lehetőség sem elég korai időpont, akkor érdemes mégiscsak telefonálni, hátha előbb bejut vérvételre.

A kérés az, hogy a terheléses vércukorvizsgálatra, illetve inzulinvizsgálatra, továbbá a gyermekvérvételre és a celluláris vizsgálatokra továbbra is telefonon kérjenek a páciensek előjegyzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában