Pünkösd

2020.06.02. 07:10

Ismét virágba borult a Fő utca, a Tündérvilág lett a kedvenc (videó)

Nem volt közös séta és koncerteket sem hallgathattak, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatták a hosszú hétvégén azok, akik tettek egy belvárosi sétát.

Borsányi Bea, videó: Elekes Gergő

Színek, vidámság, játékosság – sokan fotózkodtak a „díszletek” között

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap nem, de szombaton és hétfőn is kellemes idő kínálkozott arra, hogy a Fő utcán végigsétálva az Ország­almától az Országzászló térig, megcsodálhassuk azokat a virágos alkotásokat, amelyek a fehérvári virágos pünkösdre készültek.

Színek, vidámság, játékosság – sokan fotózkodtak a „díszletek” között
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei téma a vidámság, a gyerekek, családok, a játékosság és a színek voltak. Ezek álltak tehát az alkotások középpontjában, amelyeket ezúttal hét fehérvári virágbolt virágkötő mesterei álmodtak meg. Volt közöttük sejtelmesen füstölgő, hatalmas tükröt körbeölelő virágkoszorú, mintha egy boszorkány konyhájába léptünk volna. Találkozhattunk az erdő növényzetét imitáló virágok között megbúvó sündisznókkal, odébb a tavaszi rétet idézte a színes szélforgók sokaságával díszített pódium, melynek előterében fehér fonott kosár fogta össze a virágkompozíciót. Az országalma vizében hulahoppkarikák és labdák utaltak a játékosságra, míg a Török kút igazi tündérvilággá változott.

Akik pedig megfáradtak, egy rövid pihenő erejéig helyet foglalhattak egy színes virágokkal és pillangókkal keretezett vidám padon.

A legszebb, a járókelőknek leginkább tetsző alkotásra a Székesfehérvár applikáció segítségével lehetett szavazni, ehhez csak az alkotás mellett szereplő szám megjelölésére volt szükség. Nos, a fehérvári pünkösd látogatóinak tetszését a Török kút tündérvilága nyerte el leginkább, míg a képzeletbeli dobogó második fokára a Varkocs szobornál felépített „boszorkánykonyha” alkotói léphettek fel, a harmadik legtöbb szavazatot pedig az Országalma virágos-vizes játszótere kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában