megnyílt a városi tábor

2020.06.30. 07:20

Hetente kétszáz gyereket fogadnak a megyeszékhelyen, a Bregyó-közben

A Napraforgó Városi Tábor hétfőn megnyitotta kapuit. A Bregyó-közi sportcentrum ad otthont a táborba jelentkező gyerekeknek, akiket színes programokkal várnak.

Nagy Marietta

Számos elfoglaltság várja a táborban a gyerekeket Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tábor 8 héten keresztül tart majd, az első nap hétfőn volt. Az iskolások a gyülekező helyen találkoztak, majd együtt sétáltak át a helyszínre. Lőrincz Tímea táborvezetőtől megtudtuk, hogy a tábort már sokadik alkalommal rendezik meg, és igen népszerű. Hetente kétszáz gyermeket tudnak fogadni nyolc turnuson keresztül, akár több alkalommal is. A táborra azok a diákok jelentkezhetnek, akik székesfehérvári általános iskolában tanulnak.

Számos elfoglaltság várja a táborban a gyerekeket Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A táborban minden héten nagyjából ugyanazokkal a programokkal várják az iskolásokat. Hétfőnként egészségnapot tartanak. A keddi napokon a kisállatok veszik át a főszerepet, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete települ ki az ifjúság nagy örömére. Szerdánként ellátogatnak a fiatalokhoz a székesfehérvári humán egészségügy dolgozói, míg csütörtökön Mayer László rendőr százados kerékpárosversenyt rendez a gyerekeknek, kollégái pedig bűnmegelőzéssel kapcsolatos feladatokkal, ismeretekkel szolgálnak a tábor lakóinak. Pénteken a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők települnek ki a helyszínre, és tűzoltó bemutatónak is szemtanúi lehetnek az iskolások.

A táborokra még mindig jelentkezhetnek a gyermekek az internetes felületen. A jövő heti csoportra a jelentkezési határidő szerda 10 óra. A lurkók hétfőtől péntekig élvezhetik a tábort. Lehetőségük van még sportolásra, kézműves-foglalkozásokra, vagy akár a Koronás Parkban is élvezhetik a napsütést. Hetente egyszer zenés-táncos foglalkozásokat is tartanak. A tábor területén lévő játszóteret is bátran használhatják, de társasjátékozhatnak is. Ha az idő is engedi, a strandra is ellátogathat az ifjúság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában