Közel ötvenen

2020.06.02. 07:25

Foci helyett tavaszi nagytakarítás, összefogással a baracsi sportpályán

A tavaszi nagytakarításra, festésre, tereprendezésre és karbantartásra közel ötvenen jelentkeztek. Hasznos és reménykeltő összefogással gondozták, szépítették a focipályát a baracsi önkéntesek. Lehet, nem véletlenül, mindenkinek volt valamilyen köze a futballhoz. Az önkéntes munkáról Fehérvári József egyesületi elnök adott tájékoztatást.

Horváth László

Közel ötvenen vettek részt a tavaszi nagytakarításban a baracsi focipályán. A jobb szélen Fehérvári József főszervező

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

– Akik itt vannak, azok vagy focisták, vagy családtagok, illetve valamilyen módon kapcsolódnak a sportegyesülethez – mutatott körbe a társaságon Fehérvári József. – Százhetven igazolt játékossal rendelkezik társaságunk, amelyből azért nem annyian jöttek el, amenynyire számítottunk. A megjelent közel félszáz fő viszont örömmel és önként csatlakozott a felhíváshoz. Célunk, hogy a kényszerszünet és a futballélet leállása miatt kissé háttérbe szorult karbantartásnak új lendületet adjunk – mondta az egyesület vezetője.

Márhoffer Csaba a festésért volt felelős
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Volt idejük gondolkodni, miként tehetnék szebbé, használhatóbbá, komfortosabbá a pályát és a környezetet. Kitaláltak egy cipőmosót a bejárathoz, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően megkapták egy régi buszmegálló épületét, amelyet a kerti gépek és szerszámok tárolására tesznek majd alkalmassá. A szertárban főzősarkot alakítanak ki, ahol nemcsak a mérkőzés utáni vendéglátás valósítható meg, de más, például karitatív tevékenységekhez is elkészíthetik az ételadagokat. A pálya környékét is megújítják:

– Levágjuk a bokrok, fák elhalt, megnyúlt ágait, lefestjük a korlátot és a játékosbejáró is biztonságosan járható kövezetet kap. A felnőttek mellett az önkéntes csapatban megtalálhatóak az utánpótlás tagjai és az őket kísérő szülők is. Ők a műfüves edzőpálya kerületét teszik rendbe. Az otthoni karbantartási munkákhoz hasonlóan tavaszi nagytakarításnak is nevezhetjük a mostani akciónkat – tájékoztatta lapunkat Fehérvári József egyesületi elnök.

Közel ötvenen vettek részt a tavaszi nagytakarításban a baracsi focipályán. A jobb szélen Fehérvári József főszervező
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Nem először tudósítunk a baracsi emberek összefogásáról, támogató programjaikról, amelyeket különböző közösségi célokért hoznak létre. A sok közül ezúttal is egy remek példát láthattunk, amiből akár ötletet is meríthetünk. A nap végén pedig remek bográcsos vegyes pörkölt és némi itóka volt a szorgos kezek, éhes szájak jutalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában