egyesületi összefogással

2020.06.03. 07:45

Egy vidám, gyermeknapi karaván Polgárdiban

A gyermeknapi karaván egyesületi összefogással valósult meg a városban. „Megy a vonat, megy a vonat Polgárdiban!” – a jelmondat így hangzott pünkösdvasárnap. Szemerkélő esőben, de vidáman, jókedvűen telt a nap. Gyerekek és felnőttek együtt, kiszabadulva kicsit a négy fal közül…

V. Varga József

Az első „vágánynál” kisvonat érkezik!

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– A szentmise véget ért, menjetek békével! – Barta Tibor plébános ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a pünkösdvasárnapi szentmise híveit. A hittanos gyerekek mindegyike egy-egy piros lufit kapott ajándékba a Szent István király-templom ajtajában, Tibor atya még a kisvonathoz is elkísérte a lurkókat.

A katolikus templom előtti megálló a menetrend második helyén szerepelt, igyekeztem, hogy 11 órára megérkezzek a helyszínre. Leparkoltam, és kikászálódva a kocsiból az ideiglenes „vasútállomássá” avanzsált buszmegálló felé igyekeztem… Hát nem előttem húzott ki a szerelvény a peronról! A fotómasinát még elő sem tudtam kapni.

No, erről lemaradtam! – villant belém, de a szervezők hamar megnyugtattak: csak semmi pánik, kapkodás, tesz egy-két kört a kisvonat, aztán visszatér, új utasok jönnek, s megint elindul a gyermeknapi karaván.

– A koronavírus-járvány miatt zárt térbe eleve nem vihettük az idei gyermeknapot, nagyobb rendezvényt sem szervezhettünk, de az egyesületek mindenképpen némi figyelmességgel és kis ajándékkal kedveskedni szerettek volna az aprónépnek és a nagyobbaknak is – mondta el kíváncsiskodásunkra a hopmesterek tisztét betöltő két önkormányzati képviselő, Kissné Révfalvi Andrea és Nyikos Lászlóné Marika.

Polgárdi gyermeknap pünkösdvasárnap – Igyekezzünk a felszállással!
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Hét egyesület, szervezet fogott össze – a Polgárdiért Közalapítvány, a Clara Voce Vegyes Kar, az Összhang Egyesület, a Szeretem Polgárdit Egyesület, a Polgárdi Városi Sportegyesület, a Polgárdi Polgárőrség és a Fekete Sas Motoros Nemzetség –, hogy örömöt szerezzen „szemünk fényének”, a gyerekeknek.

Az ajándékok (csokoládé, buborékfújó, lufi, zászló) hamar gazdára találtak, a kis manócskák önfeledten integettek a zászlócskákkal, a tízévesforma fruskák és legénykék kicsit visszafogottabban, mosolygósan komoly fizimiskával foglaltak helyet a kupékban.

– Indulás! – adta meg aztán a szabad jelzést a forgalomirányító a masinisztának, és a kisvonat kigördült a templommal szemközti állomásról.

„Mi van ma? Mi van ma? Piros pünkösd napja / Holnap lesz, holnap lesz a második napja” – a harmadik körnél már csak úgy zengett a szerelvény. A dalolást a polgárdi kórusban is éneklő és zenélő Andrea és Marika vezényelte.

Az első „vágánynál” kisvonat érkezik!
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Amint megtudtuk: a vidám karaván 10 órakor a Május 1. lakótelepen nyitott, azután következett a katolikus templom, majd az egészségház környéke, a Bocskai István utca, illetve az Esze Tamás és a Szabadság utca kereszteződése és végezetül Polgárdi-Kiscséripuszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában