Jól vizsgáztak a kitisztított árkok

2020.06.13. 07:20

A heves záporok, zivatarok komoly vizsga elé állították a fehérvárcsurgói elvezető csatornákat

Nemrégiben újították fel az árokrendszer egy részét a Bakony oldalában fekvő településen.

Palocsai Jenő

Rendben tették végre a dolgukat a vízelvezetők Csurgón Fotó: RP

Fehérvárcsurgóra rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott csütörtök hajnalban. Jól vizsgáztak azonban a vízelvezető árkok, amelyeket nemrég sikerült megfelelően kitisztítani. Különösen fontos volt ez a Vörösmarty tér környékén. Az önkormányzat sok segítséget kapott, amelynek köszönhetően az esővíz szépen megtalálta az útját. Temesvári Krisztián polgármester megköszönte azoknak, akik munkájukkal segítették az árkok tisztítását.

Rendben tették végre a dolgukat a vízelvezetők Csurgón Fotó: RP

A község képviselő-testülete mindenképpen folytatni kívánja ezt a munkát, mert a Bakony oldalán lezúduló felszíni vizeket el kell vezetni, ha nem akarják, hogy elárassza a kerteket, a termőföldeket és esetleg az ingatlanokat az égi áldás. Szabó-Bisztricz Anettől, a katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, hogy bár valóban heves esőzések voltak a héten, említésre méltó, ezzel kapcsolatos komolyabb beavatkozáshoz nem riasztották a tűzoltókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában