mindössze két hét alatt

2020.06.12. 15:44

A felhívás célba ért: lesz Apponyi szobor

Ahogy arról korábban írtunk, Tessely Zoltán és L. Simon László országgyűlési képviselő támogatói kezdeményezést indított egy Apponyi szobor felállításáért a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából. A felhívásra sokan reagáltak, a támogatóknak köszönhetően felállíthatják a szobrot.

S. Töttő Rita

A szobortervek már elkészültek Apponyi Albert grófról - összefogással készülhet el az alkotás

Fotó: L. Simon László

Május 26-án tette közzé kezdeményezését a két országgyűlési képviselő, melynek lényege az volt, hogy a nemzetünket szétszakító trianoni békediktátum 100. évfordulóján szobrot szeretnének állítani a béketárgyalásokon kiemelkedő szerepet játszó gróf Apponyi Albertnek. Ők 100-100 ezer forintot ajánlottak fel, s további támogatók jelentkezését remélték ahhoz, hogy a bronz szobor elkészülhessen. A támogatásoknak köszönhetően mindössze két hét alatt összegyűlt a szoborállításhoz szükséges összeg, így Pokorny Attila szobrászművész és a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány munkájának köszönhetően hamarosan megtörténhet az ünnepélyes avatás. A támogatók nevét a szobor talpazatán elhelyezett márványtábla őrzi majd.

A szobortervek már elkészültek Apponyi Albert grófról – összefogással készülhet el az alkotás Fotó: LSL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában