Szép számmal jelentkeztek a hívó szóra

2020.05.04. 07:20

Osztrák településhez hasonlítható Csákberény

Vécsei László polgármester a múlt hét végén felhívást tett közzé, amelyben a lakosság segítségét kérte a falu parkjainak, köztereinek rendbetételére, amelyet az önkormányzat rendelkezésére álló három közmunkás nem tud úgy gondozni, ahogy azt szeretnék.

Borsányi Bea

„Lelassult, elcsendesedett a falu, a tavasz azonban nem tudja ezt… Utcáink, tereink, parkjaink gondozása, rendbe rakása hirtelen sok feladatot ró ránk”, írta a falu honlapján Vécsei. A hívó szóra többen is szorgos munkába fogtak, kesztyűt, maszkot, no meg kapát ragadtak és a hétvége folyamán olyan szépen rendbe tettek mindent, hogy a polgármester szerint Csákberény most leginkább egy osztrák kistelepüléshez hasonlít a rendezettségét tekintve.

Az óvodai dolgozóknak és az önkéntes tűzoltóknak köszönhetően például megszépült az ovi és a tűzoltószertár környéke, de a nyugdíjasokból álló csákberényi túracsoport tagjai is összefogtak, hogy kigazolják a Hősök terén található mintegy 60 négyzetméteres rózsaligetet. „Túrázni, kirándulni most úgysem mehetünk, így ez a lehetőség nekünk azt jelentette, hogy összeköthettük a kellemest a hasznossal. Jó volt most egy kicsit együtt lenni, miközben a faluért is tettünk valamit”, árulta el lapunknak Rácz Jánosné, Babi, a túracsoport tagja, egyben helyi képviselő.

Munka közben is betartották a szabályokat a túrázók
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A munka egyfajta örökbefogadást is jelentett, vagyis az egyének és a csoportok a jövőben is szemmel tartják és gondozzák majd a hétvégén szárnyaik alá vett közterületeket. A polgármester a falu honlapján név szerint is köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában