Koronavírus Fejérben

2020.05.30. 07:30

Látványos fejlesztések Martonvásáron

A város fő vonzereje, a Brunszvik kastély parkja újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt, de több érdekes fejlesztés is történik a területen – Horváth Bálint alpolgármestert kérdeztük.

Kecskés Zoltán

A szökőkút próbaüzeme már megkezdődött a kastélyparkban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

– A próbaüzemnél tart a kastély főbejárata előtti szökőkút a Brunszvik kertben. A díszkút kövei „előző életükben” a Várkert Kaszinó előtt álltak az „Ybl szökőkút” részeként, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványok jóvoltából kerülhettek a kisvárosba – mondta az alpolgármester, akitől megtudtuk, a kormány támogatásából a fenntartó Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) beruházásában a szökőkúton kívül megújul és kibővül a Beethoven Múzeum is.

Horváth Bálint hangsúlyozta, az ATK vezetésével kiváló az együttműködés, a kastélypark megnyitásáról a döntés Balázs Ervin főigazgató kompetenciája, de a városvezetéssel egyeztetett több ízben. Az önkormányzat üzemelteti az előkertet (Brunszvik kert), sok területen egymásra vannak utalva. Jelenleg is egy olyan nagyobb projektet – a Brunszvik sétányt – készítik elő, amely a kastélypark területén valósul majd meg, a beruházó pedig az önkormányzat.

A szökőkút próbaüzeme már megkezdődött a kastélyparkban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a sétány, mely osztott módon kerékpárút és gyalogjárda is lesz, a vasútállomástól indul és egészen a kert főbejáratáig vezet. Áthalad majd a viadukton, a park kerítése beljebb kerül, így ez szabadon átjárható lesz. A projekt reményeink szerint év végéig meg is valósul.

– Az érzés kettős bennem, mert a megújuló főterünket, a parkot szívesen mutatjuk meg a hozzánk látogatóknak és a vendéglátóhelyeknek is szükségük van az ide érkezőkre, de mindenkit a távolságtartási szabályok és a higiénés ajánlások betartására kérünk. A kastély parkja szabadon látogatható, de maximum 60 fő tartózkodhat egyszerre itt. Arra kérünk mindenkit, tartsák be a kétórás tartózkodási limitet és a kétméteres távolságot. Ha valaki a működő szökőkútra és az interaktív módon megújuló Beethoven Múzeumra kíváncsi, annak azt javaslom, még várjon egy pár hónapot a látogatással – összegzett az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában