Több tucat teqball asztal ajándékba

2020.05.08. 07:20

Fehérvári, dégi és sárbogárdi gyerekek szabadidejének eltöltését szolgálják majd

A Gattyán Alapítvány hatvan gyermekotthonnak ajánlott fel Teq Lite asztalokat, amelyekből hármat a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kapott. Ezeket csütörtök délelőtt adták át a Tüzér utcai gyermekotthonban.

Borsányi Bea

Az eseményen animátorok mutatták be, mi mindenre jók ezek az asztalok Fotó: Pesti Tamás / FMH

Az esemény rögtönzött testnevelésórával kezdődött, amelyen Gattyán György, a Docler Holding alapító-tulajdonosa és a Teqball animátorai megmutatták azokat a játékokat, amiket az asztalon lehet játszani. Ezek között a legismertebb – de egyben a legnehezebb is – a profi futballisták által is kedvelt teqball, ami a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyíti, és amit futball-labdával ketten, vagy négyen játszanak egy domborúan meghajlított, középen plexiüvegből készült „hálóval” elválasztott asztalon. A néhány éve kitalált sport fejlesztői között szerepel a mostani adományozó Gattyán György is. Az átadási ceremónián rajta kívül részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport vezetője, akinek a segítségével valósulhatott meg a csütörtöki adományozás is, valamint Simon Attila István, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára. Utóbbi elmondta, a kormány célja továbbra is a családközpontú gyermekvédelem megerősítése hazánkban. Jelenleg mintegy 23 ezer gyermeket gondoznak a gyermekvédelemben, közülük körülbelül 8 ezer lakik gyermek-, és lakásotthonokban. Fejér megyében 860 állami gondozott él.

Az eseményen animátorok mutatták be, mi mindenre jók ezek az asztalok Fotó: Pesti Tamás / FMH

Deresné Tanárki Mária az eseményen elmondta, a csütörtökön átadott 3 Teq Lite asztal a székesfehérvári, a dégi és a sárbogárdi gyerekek szabadidejének eltöltését szolgálja majd. „Mindig nagy öröm, ha a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítség érkezik a gyermekvédelem területére, hiszen itt minden segítség elkél, úgy a szeretetben és a kapcsolatokban megnyilvánulók, mint a tárgyiasult formában érkezők. Szükség is van ezekre annak érdekében, hogy az állam gondjaira bízott gyerekek ledolgozhassák a hátrányaikat, és sikeresen illeszkedjenek be a társadalomba”, fogalmazott az adományozás kapcsán a szakszolgálat igazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy az elmúlt hetekben a Gattyán Alapítványtól több alkalommal kaptak személyi számítógépeket és laptopokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában