Koronavírus Fejérben

2020.05.08. 11:30

A megye négy kórházának dolgozóit lepték meg a Fejérben működő vadásztársaságok

Csütörtök délelőtt a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György, a dunaújvárosi Szent Pantaleon, a Móri Városi, valamint a Csákvári Kórház dolgozói gőzölgő szarvaspörköltet kaptak ajándékba a megye vadászaitól.

Palocsai Jenő

A móri kórházban is örömmel fogadták az ajándékot Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A négy intézmény több, mint hatszáz adag ételt kapott a felajánlásnak köszönhetően

Weidinger István és Groszeibl Zoltán tájegységi fővadászok elmondták: -Az Agrárminisztérium Fejér megyei működési területtel rendelkező tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében látták vendégül az egészségügyi intézmények dolgozóit. A vadászok, és a programhoz csatlakozó segítők ezzel a gesztussal fejezték ki nagyrabecsülésüket az egészségügyi dolgozóknak az áldozatos helytállásukért.

A Csöngetvölgy, a Fekete István, a Gánti Vértes, a Hang-kút, a Kittenberger, a Mezőfalvi Gazdák, a Tradicionális és a Vajal Vadásztársaság által elejtett és felajánlott gím- és dámszarvasok kötelező hatósági húsvizsgálata és feldolgozása a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. Soponyai üzemében történt. Az említett részvénytársaság ezzel, és a vad főzéshez történő előkészítésével járult hozzá a programhoz.

A móri kórházban is örömmel fogadták az ajándékot Fotó: Fehér Gábor / FMH
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A felajánlott vadhúsból Csákváron Kiss László egyéni vállalkozó, Mezőfalván Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata, Móron az Ezerjó Étterem, Velencén az István Étterem és Panzió, által elkészített és kiszállított, összesen 450 adag vadétellel járultak hozzá az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelméhez. Mint kiderült, egyik-másik helyszínen több adag lett a felajánlott húsból, mint ahány kórházi dolgozó van, ezért a fennmaradó részt a mentőállomásokon szolgálatot ellátók kapták meg.

A Móri Városi Kórház bejáratánál adta át Groszeibl Zoltán tájegységi fővadász, Németh Kálmán a Vajal Vadásztársaság elnöke és az ételt elkészítő étterem tulajdonosa Bagotai Dezső adta át a felajánlást az egészségügyi intézmény képviselőinek.

Groszeibl úgy fogalmazott: -Mi ezzel próbáljuk kifejezni szolidaritásunkat, nagyrabecsülésünket és köszönetünket azért a munkáért, amit a kórházak dolgozói végeznek. Nagyon reméljük, hogy ezzel tudtunk egy kis örömet hozni és egy kicsit talán feldobni ezeket fáradságos munkával teli, nehéz napokat.

Várkonyi Katalin telephelyvezető elmondta, hogy nagyon hálásak amiért ennyien gondoltak rájuk és, hogy értékelik a munkájuk fontosságát. Várkonyi dicsérte a móri kórház dolgozóit, mert azok önként, plusz feladatokat is vállalva végzik a munkájukat.

A betegek ellátása mellett rengeteg jelentést kell írnunk, miközben egészen más higiénés szabályok mellett, teljesen beöltözve kell dolgoznunk. Ezek együttvéve nagy terhet rónak a dolgozóinkra, de mindenki szó és ellenkezés nélkül végzi a munkáját, ezért nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Törő Gábor országgyűlési képviselő is jelen volt az átadáson. A politikus elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók vannak most igazán a frontvonalban. Ők azok, akik önmagukat nem kímélve igyekeznek átsegíteni társadalmat ezen a járványon.

Németh Kálmán a Vajal Vadásztársaság elnöke elmondta, hogy Móron kétszáz adagot adtak át. A vezető hozzátette: -Nem áll messze a vadászoktól a jótékonykodás, hiszen volt már több ilyen akciónk is. Hatodik éve zajlanak a jótékonysági vadászatok, ahol a befolyó részvételi díjakból mindig valamilyen orvosi eszközt vásárolnak. Emellett az Országos Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete a múlt hónapban egy másfél millió forint értékben védőfelszereléseket tartalmazó adománnyal segítette a megyei kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában