nagyon kimerült

2020.05.02. 11:21

A Gaja iszapcsapdájába ragadt marhát mentettek az állatvédők (videó)

Egy elkóborolt szarvasmarha ragadt az iszapba a Gaja-patak mentén szombaton reggel. A Fema Állatmentők csapata húzta partra a bajba jutott állatot, amelyik már kezdte feladni a küzdelmet az életéért.

S. Töttő Rita

Lajos Bence, Schram Patrik, Hajagos Róbert és Hajagos Ferenc segítették ki marhát az iszapból

Fotó: Fema

Kutyasétáltatók lettek figyelmesek arra szombaton reggel, hogy egy szarvasmarha ragadt az iszapba a Gaja-patak partján, a szennyvíztisztító telep utáni réten.

Fotó: Fema

Ők hívták a Fema Állatmentőket. A helyszínre hamarosan ki is érkezett egy csapat fiatalember, akik közül ketten, Schram Patrik és László Bence meséltek a történtekről:

- Amikor odaértünk, láttuk, hogy a szarvasmarha mind a négy lába beragadt az iszapos talajba. Alig mozdult már, nagyon kimerült, elfáradt, úgy láttam, kezdi feladni a küzdelmet – mondta Patrik. Így azért lényegesen nehezebbnek indult az állatmentés, hiszen mázsás súlyokat kellett megmozdítaniuk a fiatalembereknek. Az erejét vesztett állat szarva köré kötötték a kötelet, így próbálták meg több oldalról kitolni a kimerült marhát – először meglehetősen kevés sikerrel. Majd pedig az emberi erő mellé segítségül hívták a Fema terepjáróját is, s így, a megsokszorozódott erővel sikerült együttesen kihúzni az állatot a partra. Amely a rétre érkezéskor már látta, hogy közel a szabadulás, így maga is segítette a munkát azzal, hogy fellökte magát a partra – ez látszik is a videóból, melyet az állatmentők készítettek a nehéz munka közben. A tulajdonos mindeközben nem volt sehol, így az állatmentők a marha otthonának keresésére indultak. Hamar kiderült, hogy egy közeli, pár száz méterre lévő tanyáról szökött meg az állat, amelyet visszaadtak a tulajdonosának.

Fotó: Fema
Lajos Bence, Schram Patrik, Hajagos Róbert és Hajagos Ferenc segítették ki marhát az iszapból
Fotó: Fema

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában