Nem tétlenkednek

2020.04.06. 07:35

Nem állt meg a munka a ráckeresztúri óvodában, csak átalakult

A Ráckeresztúri Mosoly Óvodában a veszélyhelyzet miatt csak ügyeletet tartanak, s elmaradnak a tervezett programok is.

Gajdó Ágnes

A munka nem állt meg, csak átalakult Fotó: Gajdó Ágnes

A mindig gyerekzsivajtól hangos épületben most a csönd az úr, mindössze néhány óvodást látni, akiknek szülei dolgoznak, s nem tudják megoldani a kicsik felügyeletét. Gáborné Kutasi Katalin intézményvezető elmondta, a március 16-ával kezdődő héten hat, az elmúlt héten mindössze három-négy kisgyerekkel foglalkoztak. A tervezett programokat is el kell halasztaniuk, így például az utazó planetáriumot és a húsvétváró jótékonysági családi napot, amit tavaly nagy sikerrel rendeztek meg. A támogatójegyekből befolyt összeget az önkormányzat kiegészítette, s korszerű udvari játékot vásárolhattak.

A munka nem állt meg, csak átalakult Fotó: Gajdó Ágnes

Az óvodavezető kiemelte, hogy ezekben a napokban sem tétlenkednek. Amíg még lehetett utazni, szakmai napokon vettek részt, előadásokat hallgattak. A ráckeresztúri lakosoktól sok-sok növényt kaptak, facsemetéket, cserjéket, legutóbb például eperpalántákat. Az óvoda udvarát rendezik, a régi homokozóból epreskertet alakítottak ki. Az óvónők salátát, hagymát vetettek, ami nem véletlen, hiszen nemrég elnyerték a Zöld Óvoda címet. Idén pedig óvodakert létrehozására is pályáztak, aminek eredményeként vetőmagokat, kertészeti eszközöket kapnak, s továbbképzésen is részt vehetnek. Reményeik szerint a madárbarát óvoda címre beadott pályázatuk is sikeres lesz, hiszen az óvoda épülete körül több madáretető található, amit télen a gyerekekkel együtt rendszeresen föltöltenek magokkal. Gáborné Kutasi Katalin szerint fontos feladatuk lesz április első két hetében a beiratkozás lebonyolítása, amit a fenntartóval egyeztetve oldanak meg. Az érintetteket a közösségi médiában s szórólapokon is tájékoztatják. A munka tehát nem állt meg, csak másként kell mindent megszervezni, mint eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában