Időpontot kell foglalni!

2020.04.23. 12:17

Május 14-től kezdődik a Virágos Székesfehérvár program virágainak kiosztása

Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és több mint 214 ezer tő növényt oszt ki a pályázók között 2020. május 14-től a Városgondnokság. Növények átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést május elején.

feol.hu

A növényekért csak személygépjárművel lehet érkezni és az időpont foglalásakor kérjük adják meg az átvevő gépjárművének rendszámát a beazonosíthatóság miatt! Kérik továbbá, hogy tartsák be az előzetesen foglalt időpontot és pontosan érkezzenek!

Muskátliból 45.020, egynyári virágokból 153.263, batátából 14.746 és vadszőlőből 1110 tő kerül kiosztásra, és a pályázók összesen 1844 zsák komposztot is kapnak az ültetéshez.

A növényeket a lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén vehetik majd át az általuk lefoglalt időpontban, az intézményeknek (összesen 137 pályázó) pedig május 21-től a Városgondnokság szállítja ki a növénycsomagokat.

A lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén 2020. május 14-től – 2020. május 28-ig ütemezés szerint vehetik majd át a növényeket.

A mostani pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni, így összesen 1110 tő vadszőlőt osztanak ki a fehérváriak között.

A növények kiosztása szabad téren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával és minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek. Kialakítják a járművek ki-, és behajtásának rendjét: az átadópontot pedig majd nyitott csomagtartóval közelíthetik meg az autók, a növények átvételekor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba.

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén májusban kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban – írja a szekesfehervar.hu oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában