Koronavírus Fejérben

2020.04.29. 07:50

Gyorsházat adományoztak a fehérvári kórháznak

Egy kamion érkezett kedd késő délután a székesfehérvári mentőállomásra.

Szanyi-Nagy Judit

Kamion szállította Fehérvárra a gyorsházat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A jármű szállítmánya egy úgynevezett acélváz-szerkezetű gyorsház volt, amelyet három cég – az Alba Ablak-Solar Kft., az Alfahome+ Gyorsházépítő Kft. és a Jüllich Technology Innovációs Kft. – ajándékozott a megyeszékhelyen állomásozó mentőknek.

Molnár Claudiától, a gyorsházépítők marketingszakem­berétől úgy értesültünk: a sárbogárdi cég a napokban helyben is adományozott egy kétszemélyes építményt, amelyet az ottani dolgozók lakószobaként használhatnak. Az igénnyel a polgármester kereste meg őket. A cég vezetősége innen tudta meg: a székesfehérvári mentőállomáson is szükség volna egy hasonló berendezésre.

Kamion szállította Fehérvárra a gyorsházat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mobil pihenőszoba egy árammal, belső burkolatokkal és nyílászárókkal ellátott építmény, amelynek bejárati ajtaja akár még kulcsra is zárható. Abban igény szerint ágyak, asztalok, székek és szekrények is találhatók, oda beszerelhetők.

A gyorsházat végül kedden késő délután szállították Székesfehérvárra. A 15 négyzetméteres építményt téli és nyári gumik tárolására, de – egy kisebb rész meglétének köszönhetően – akár orvosi eszközök megőrzésére is használhatják az újdonsült tulajdonosok. Mint megtudtuk, a gyorsházat korlátlan ideig, vagyis addig tudhatják magukénak az ajándékozottak, amíg arra szükség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában