nem tudni, ki állítatta fel

2020.04.15. 07:40

Kereszt ajándékba – A gánti dombon új fakereszt áll

Február elején az orkán erejű szél ledöntötte a dombon álló kőkeresztet, amelynek helyére nagypénteken egy fakereszt került, ám még a polgármester sem tudja, kinek köszönheti a falu a meglepetést.

Borsányi Bea

Fotó: Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A település fölött magasodó, nagyjából három méter magas, kivilágított fehér mészkő kereszt és a körülötte kiépített kis emlékhely a Gántról kitelepített német nemzetiségű lakosok és a bauxitbányászok emlékére készült 2006-ban. Az önkormányzat tavaszra tervezte a szél által ledöntött kőkereszt helyreállítását, ám erre az időközben kialakult helyzet miatt, érhető módon, nem került sor.

Még mindig nem tudják, ki lepte meg a falut
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„A fakereszt egyszer csak ott állt”, mesélte Spergelné Rádl Ibolya polgármester. „Én is onnan értesültem róla, hogy egy lakó lefotózta, majd felhívott és megköszönte. Én meg csak hallgattam, és nem is értettem, miről beszél… Az esetet követően azonnal felhívtam a kollégámat, mit tud róla, de sajnos azóta sem derült ki, hogy ki a jótevőnk, aki meglepett minket egy fakereszttel”, tette hozzá Spergelné, aki hálás az ismeretlen(ek)nek: Gánt nem maradt kereszt nélkül húsvétkor sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában