A sportcsarnokot, valamint az orvosi rendelőt is érintik

2020.04.17. 15:15

Energetikai fejlesztések Lovasberényben

Márciusban megkezdődhetett a település sportcsarnokának és orvosi rendelőjének energetikai felújítása. A munkálatok, az eredeti tervek szerint augusztusban befejeződtek volna, de a veszélyhelyzet miatt valószínűleg csúszni fog az átadás.

S. Töttő Rita

A sportcsarnok felújítására is nagy szükség volt, a munkálatok elkezdődtek Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei év márciusában végre elkezdődhettek az épületenergetikai fejlesztések Lovasberényben – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Südi Mihály polgármester, hozzátéve: a munkálatok eredményeképpen komplex épületenergetikai fejlesztésre kerül sor a sportcsarnok és az orvosi rendelő épületében, utólagos külső oldali szigetelés, nyílászáró-korszerűsítés, a fűtési, hűtési rendszerek korszerűsítése révén.

– Az előző képviselő-testület sikeresen pályázott és kötött támogatói szerződést az említett beruházás kapcsán – fogalmazott Lovasberény vezetője. A támogatás összege közel 97 millió forint volt, viszont a kivitelezés költsége ezt 30 millió forinttal meghaladta. Az önkormányzat a hiányzó összeget hitelfelvétel útján szerette volna pótolni. Az elbírálás a helyhatósági választásokat követő időszakra tolódott.

A sportcsarnok felújítására is nagy szükség volt, a munkálatok elkezdődtek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az újonnan megalakult képviselő-testületnek az első fontos feladata volt a hiányzó összeg biztosítása és a kivitelezés megindítása. Meglátásom szerint a két épület felújítása rendkívüli fontossággal bír, hiszen a településen élők számára nem mindegy, hogy milyen körülmények között tudnak sportolni és milyen körülmények között kapnak orvosi ellátást. Az önkormányzat oldaláról vizsgálva pedig nem elhanyagolható a beruházást követően az üzemeltetés költségeinek csökkenése. Egy jól működő intézményrendszer elengedhetetlen feltétele a korszerű épületek, mi ezt valljuk és arra törekszünk, hogy ennek az elvárásnak eleget tegyünk – fogalmazott Südi Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában