Koronavírus Fejérben

2020.04.02. 07:10

A gazdasági programot is elfogadták a csákvári testület ülésen

Első és egyben utolsó képviselő-testületi ülését tartotta a csákvári testület a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején, amely gyorsan és konstruktívan zajlott.

Borsányi Bea

A Kisdobos utca innentől a Dobos nevet viseli

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 24 napirendi pont között szerepelt Csákvár Város Önkormányzata gazdasági programjának elfogadása, amely mintegy sorvezetőként szolgál az aktuális ciklusra: tartalmazza a jelenlegi helyzet elemzését és azt a fejlesztési koncepciót, amelyet az elkövetkezendő években szeretne az önkormányzat megvalósítani, ideértve többek között a beruházásokat és a város üzemeltetését is. A most elfogadott program az előző továbbfejlesztett változata, amely két olyan nagy projektet is tartalmaz, mint a csatornaberuházás és a felszíni csapadékvíz-elvezetés.

A Kisdobos utca innentől a Dobos nevet viseli
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bővülhetne a csákvári programok sora is. Az egyszerű bakákról, a névtelen hősökről szóló, számos programot magában foglaló Bakafesztivál szervezője, Szebenyi István hadisírkutató szeretné a 3 napos fesztivált áttelepíteni Csákvárra, ahol a II. világháború végén komoly harcok zajlottak, így hitelesebb helyszínnek tartja, mint az eddigi balmazújvárosit. A testület a programot támogatja, ám annak júliusban esedékes megtartása jelenleg kétséges. A város a járvány elleni védekezés miatt – amiről egyelőre nem tudni, mennyi anyagi áldozatot kíván meg az önkormányzatoktól – pénzzel sem biztos, hogy a rendezvény mellé tud állni ebben az évben.

Lezárult a Kisdobos utca átnevezésének kérdése is. Miután a testület továbbra sem kapott az üggyel kapcsolatban megnyugtató állásfoglalást az illetékes hatóságtól, ezért a fennálló jogsértő állapot megszüntetésére az utca szerdától a Dobos elnevezést viseli.

Döntöttek arról is, hogy ebben az évben is ingyen biztosítják a 18 év alatti csákváriaknak a bárányhimlő, a rotavírus és a HPV elleni oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában