Koronavírus Fejérben

2020.04.18. 10:52

224 millió forintot költött Székesfehérvár Önkormányzata a koronavírus elleni védekezésre

Összesítette az Önkormányzat a koronavírus elleni védekezéshez kapcsolódó költségeket. Székesfehérvár költségvetésében számos átcsoportosítás volt, hogy a veszélyhelyzetben folyamatosan biztosítottak legyenek a védekezéshez szükséges források.

szekesfehervar.hu / feol.hu

Fotós: NAGY NORBERT

Fotós: NAGY NORBERT

Székesfehérvár Megyei Jogú Város hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az első adatok alapján Székesfehérvár Önkormányzata eddig közel 225 millió forintot fordított – közvetlenül, illetve az általa fenntartott intézményeken és cégeken keresztül – a járványhelyzet miatti feladatokra.

Ahogyan arról beszámolnak, sok felajánlás érkezett a városi adományszámlára is, ami szintén az önkormányzat, az egészégügyi ellátórendszer és a városi intézményhálózat számára biztosítja a járványhelyzetben szükséges feladatok ellátását. A védekezésből az önkormányzati tulajdonú cégek is kiveszik a részüket, hiszen az egészségügyi alapellátás és a szociális feladatok mellett a városüzemeltetésben is jelentkeztek új, a koronavírus-járvány miatti feladatok.

Ebben az összesítésben nem szerepelnek sem a folyamatosan jelentkező bérköltségek, sem annak a szociális intézkedéscsomagnak a költségkerete, amelyet a fehérvári családok védelme érdekében jövő héten jelent be és indít el Székesfehérvár polgármestere. Jelentősek az elmaradó bevételek is: Székesfehérvár Önkormányzata 202 millió forintot – a gépjárműadóból esedékes első részletet – a héten elutalta az államnak, 20 millió forintos felajánlást tett a város a fehérvári kórház felé, emellett havi legalább 20 millió forintos kiesést jelent az ingyenes parkolás biztosítása is.

 

A védekezésre közvetlenül fordított önkormányzati költségek a veszélyhelyzet első hónapjában

I. Önkormányzati kiadások

78.992.000 Ft

Elmaradó önkormányzati bevételek:

 • az államnak átutalt 202 millió forintos gépjárműadó-bevétel
 • a kórháznak felajánlott 20 millió forintos adomány
 • az ingyenes parkolás bevezetése miatt elmaradó havi kb. 20 millió forintos díj
 • II. Önkormányzat által fenntartott intézmények kiadásai

  130.578.000 Ft

  III. Önkormányzati finanszírozású gazdasági társaságok kiadásai

  5.578.000 Ft

  IV. Közszolgáltató társaságok

  9.804.000 Ft

  Összesen:

  224.952.000 Ft

   

  Koronavírus Fejérben

  A dosszié további cikkei
  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában