csapatmunkában készült app

2020.03.29. 07:45

Zsebünkben van Fehérvár

Már a megjelenése utáni első hétben jóval több mint négyezren töltötték le az Alba Innovár vezetésével kifundált Székesfehérvár applikációt.

Majer Tamás

Először is az kell, hogy letöltsék, regisztráljanak, használják a Székesfehérvár applikációt Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Cser-Palkovics András polgármester és Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője netes videóban mutatta be az appot. Kérték, minél többen menten töltsék le azt, hiszen már most is tele van tartalmakkal, de a fejlesztők – a továbbfejlesztők – nyitottak az újra.

– Lehetőségünk van arra, hogy folyamatosan bővíthessük a funkciókat, szolgáltatásokat – mondja a világhálóra feltöltött videóban a polgármester. Laufer Tamás beszámolt arról, hogy több mint fél éve indult el az app fejlesztése. (Közreadása nincs kapcsolatban a koronavírussal, de persze most sok benne a járvánnyal kapcsolatos tartalom.)

– A fejlesztés kritikus eleme volt, hogy Székesfehérvár vállalatai csatlakoztak hozzá, úgy mint a Depónia, a Városgondnokság és a Széphő – sorolta. – Folyamatosan tudtunk szinkronizálni velük annak érdekében, hogy a lakosság igényeinek megfelelő alkalmazást tudjunk kifejleszteni, és ők is megfelelően tudjanak csatlakozni ehhez az alkalmazáshoz – mondta a szakember, aki hangsúlyozta, csapatmunkában készült az applikáció, sok segítséget kaptak az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől. Szívesen veszik tehát a felhasználói visszajelzéseket akár a kezelhetőség, akár a további tartalmak, lehetőségek kérdésében. A város önkormányzata és az Alba Innovár is lehet a címzettje az ilyen típusú ötleteknek.

Először is az kell, hogy letöltsék, regisztráljanak, használják a Székesfehérvár applikációt Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Ehhez először is az kell, hogy letöltsék, regisztráljanak, használják – magyarázta Laufer. Az applikáción keresztül a felhasználók akár szavazhatnak majd arról, hogy milyen fellépőkre vágynak a városi rendezvényeken, majd amikor lehetnek újra ilyenek, de akár, hogy milyen legyen a Virágóra külleme. A városi közszolgáltatók személyre szabott értesítéseket küldhetnek a felhasználóknak, ha megadják a címüket. Így például könnyen tudja majd emlékeztetni a Depónia a polgárokat, hogy bizony húsvéthétfőn nem jönnek a kukásautók, előtte vagy utána pótolják a kieső napot. Az alkalmazás tudni fogja, hogy mikor. Az autóforgalom hírei is megtalálhatóak az alkalmazásban, de nincs mód felsorolnunk mindent. Sőt, a felhasználók is jelezhetnek a városi szolgáltatók felé, ha például friss kátyút észlelnek, amelyet foltozni sürgős, vagy pislákoló, fényevesztett utcai lámpát, amelybe új izzó kell máris.

– A cél az volt, hogy csak egy alkalmazást kelljen Székesfehérvárral kapcsolatban letölteni, és ezzel az alkalmazással mindent megkapjunk, amitől jobb lesz az életünk – zárta mondandóját Laufer.

Az app androidra és iOS-re egyaránt letölthető:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában