Családi szakácskönyv

2020.03.26. 07:45

Várjuk a recepteket, megkezdődött versenyünk!

Eldördült a startpisztoly, megkezdődött idei receptversenyünk. A Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből cím is mutatja, hogy az önök és családjuk kedvenc ételeit várjuk.

Ny. L.

Több olvasónknak lesz lehetősége Prohászka Bélával közösen elkészíteni receptjét Fotó: Imre György

Főzni élmény, az pedig csodálatos érzés, ha főztünkkel örömet szerzünk családunknak. Egy finom étel, ételsor mellett jobb beszélgetni is, egy-egy finomság a családi együttlétet még kellemesebbé teszi. Idei szakácskönyvünk ennek szellemében készül, a családoknak segít olvasóink legjobb, általában otthon már kipróbált receptjei által. A könyv lektora Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. – Nagyszüleink, szüleink rendszerint azokból az alapanyagokból készítettek ételeket, melyek otthon adottak voltak – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Tehát arra biztatjuk kollégáinkat – mert receptbeküldő olvasóink társaink a könyvkészítésben -, hogy bátran nyúljanak régi ételekhez, és ,„öltöztessék” ezeket akár új köntösbe.

Több olvasónknak lesz lehetősége Prohászka Bélával közösen elkészíteni receptjét Fotó: Imre György

A családban a szülők szeme fénye a gyermek, a gyermekek. Sokszor az ő szájízük szerint főz az anyuka, az apuka, odafigyelve arra, hogy az elkészült ételből ők is jóízűen szeretnének enni. Várjuk gyermekeik kedvenceit, ami önöknek is ízlik. A gyerekek szívesen sürögnek- forognak a konyhában, így az általuk elkészített első étel receptjét is küldjék be, ehhez rövid családi történetet is csatolhatnak. Prohászka Béla kitért arra, az albumban helyet kapnak a mindenmentes ételek is az egészséges táplálkozást népszerűsítve. Terveink szerint több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A receptbeküldők között egy Sencor kenyérsütő gépet, egy Sencor aszalógépet és egy Heinner konyhai robotgépet sorsolunk ki. Már várjuk receptjeiket az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. A végső határidő: 2020. június 20. Receptjeiket, fotójukat e-mailben a [email protected], postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre küldjék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában