Nem kell átkapcsolni

2020.03.04. 07:00

Tudták? Ha nem tudták, most megtudják, a Vodafone megvette a UPC-t, még nyáron

A változás a már meglévő szerződéseket és az eddigi eljárásokat nem érinti. Ez az egyik legfontosabb állítás a Vodafone lapunk kérdéseire elküldött válaszai között. Tudták? Ha nem tudták, most megtudják, a Vodafone megvette a UPC-t, még nyáron. A citált mondat a régi UPC-s felhasználók számára kiemelten lényeges.

Majer Tamás

A régi felhasználók meglévő szerződéseit nem érinti a változás Illusztráció: Nagy Norbert

2019 augusztusi a hír, hogy az elsődlegesen a mobilos piacon erős Vodafone Magyarország és a vezetékes piacon jelentékeny tényező UPC közös tulajdonba került. Mivel utóbbi szolgáltató számos Fejér megyei háztartásban jelen van, kíváncsiak voltunk a következőkre: Mikor szűnik meg a UPC márkanév? Mikor válnak Vodafone tévé- és internet-előfizetőkké mindazok, akik jelenleg a UPC szolgáltatásainak előfizetői? Érinti-e a két cég összevonása az előfizetők, jelesül a UPC-előfizetők szerződéseit, az utalási számlaszámot vagy bármilyen más, a számlázással és annak kiegyenlítésével kapcsolatos feladatukat? Szükség lesz-e a UPC-s tévéhez, internethez az otthonokban jelenleg is használt különböző beltéri egységek cseréjére, átprogramozására?

A Vodafone sajtószolgálatától kaptunk válaszokat:

– 2019 nyarán sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ma már egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez – emlékeztettek. – A UPC márkanév áprilistól fokozatosan meg fog szűnni, és az ügyfelek a Vodafone márkanév alatt tudják a vezetékes szolgáltatásokat igénybe venni. Ennek előnyeit mindkét szolgáltató ügyfelei érezhették már az elmúlt hónapokban, hiszen a Vodafone számos kedvezményt biztosított a részükre, amikről a sajtón, hirdetéseken és direkt üzeneteken keresztül nyújtott tájékoztatást a szolgáltató – folytatták.

– A változás a már meglévő szerződéseket és az eddigi eljárásokat nem érinti. Ennek megfelelően a vezetékes szolgáltatás a továbbiakban is a jelenleg használt beltéri egységeken folytatódik, azok cseréjére nincs szükség – kaptunk feleletet e szintén igen lényegi kérdésre is. – A jövőben felmerülő változásokról az ügyfeleket időben, a megfelelő csatornákon előre értesíti a szolgáltató – tették még hozzák.

A régi felhasználók meglévő szerződéseit nem érinti a változás Illusztráció: Nagy Norbert

Megkérdeztük a szolgáltatót a UPC székesfehérvári, dunaújvárosi és gárdonyi ügyfélszolgálati irodáiról is. Működnek-e a továbbiakban?

– Az ügyfélszolgálati irodák terheltségét és az ügyféligényeket településenként megvizsgálták a szolgáltató szakemberei, és ezek alapján döntenek az üzletek kapacitásának esetleges bővítéséről. Ez a folyamat jelenleg is tart, a kérdésben felsorolt három érintett településen a tervek szerint április végéig zárul le. Dunaújvárosban ez már meg is történt, itt a UPC-s ügyfelek februártól a helyi Vodafone üzletben (Dózsa György u. 2.) intézhetik ügyeiket. Mindemellett a szolgáltató képzésekkel gondoskodik arról, hogy az immár mobil és vezetékes szolgáltatásokat is értékesítő kollégák az adott településen élők igényeit maximálisan ki tudják elégíteni – írták. Természetesen ezzel megegyeznek a UPC honlapján aktuálisan található információk, amely szerint, valóban, a UPC dunaújvárosi irodája átköltözött a Vodafone helyi irodájába. A két céghonlap tájékoztatása szerint azonos címen működik már a UPC és Vodafone ügyfélszolgálata Székesfehérváron is, mégpedig a Palotai út 1. szám alatt. Korábban a UPC-nek ehhez közel, a Mátyás király körúton volt ügyfeles irodája. A UPC honlapja számot ad még a gárdonyi ügyfélszolgálati irodájukról is, amely hetente három alkalommal van nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában