Koronavírus Fejérben

2020.03.28. 12:19

Szombat délelőtti körkép Székesfehérvárról, a kijárási korlátozás bevezetése után

Szombat délelőtt útra keltünk, hogy körülnézzünk egy kicsit Székesfehérvár belvárosában és a környéken, hogy milyen helyzet uralkodik, miután a mai naptól érvénybe lépett a kijárási korlátozás.

feol.hu

Szombat délelőtti életkép a városi piacról

Fotó: feol.hu

Korán reggel a Jancsár utcánál lévő bevásárlóközpontba vezetett utunk, illetve a tőle pár méterre elhelyezkedő piachoz is elmentünk. A boltban azt tapasztaltuk, hogy az eddigieknél nagyobb tömeg van, és mindenki korán reggel igyekszik beszerezni a szükséges hozzávalókat az ebédhez. Sajnos találkoztunk 65 év feletti személyekkel is, pedig az óra még csak 7 óra 30 percet mutatott.

Hosszú sorok álltak a pénztáraknál
Fotó: feol.hu

A piacra is sokan látogattak, többségük védőfelszerelésben: maszkban és kesztyűben válogatott a piaci portékák között.

A Jancsárkertben nagy volt a sürgés-forgás
Fotó: feol.hu

Itt is azt tapasztaltuk, hogy bizony az idősek is 9 óra előtt szerették volna beszerezni a friss alapanyagokat.

Gondosan pakolják a beszerzett alapanyagokat
Fotó: feol.hu

Egy kicsit később, tehát 9 óra után folytattuk „túránkat” és beljebb merészkedtünk a belvárosba, ahol a városi piacot vettük célba. Kellemes meglepetés volt, hogy a bejáratoknál őrök figyelnek arra, hogy valóban csak a 65 év feletti emberek mehessenek be vásárolni. Utunk közben többször is találkoztunk katonákkal, tehát Székesfehérvár valóban igyekszik kezében tartani a helyzetet és az embereket is arra ösztönözni, hogy tartsák be az előírásokat. A piacnál csak néhány árus volt megtalálható, az idősek pedig maszkban válogattak a kínálat között. A benti helyzetet most nem tudjuk prezentálni Önöknek, de valóban csak olyan embereket láttunk a környéken, akik valószínűleg betöltötték a 65. életévüket.

Szombat délelőtti életkép a Városi Piacról
Fotó: feol.hu

A Jancsárkerthez is visszatértünk, ahol már ott állt a katonai rendészeti autó, és jóval kevesebben voltak, mint a reggeli órákban.

Így nézett ki tehát Székesfehérvár szombaton a délelőtti órákban, miután mától érvénybe lépett a kijárási korlátozás Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában