Jobb az érzékenyebb szerelés

2020.03.22. 15:40

Pontyokat telepítettek a Velencei-tóba

Nemrégiben két korosztályból is telepített pontyokat a Velencei-tó halgazdálkodási hasznosítója, a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Tihanyi Tamás

A baracskai halász, Böcz András az egyik telepítésre szánt pontyot mutatja

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A melegedéssel folyamatosan javulnak a halfogási esélyek.

– Az esztendő 11. hete tavaszias, változékony időben telt el. A ragadozó halak többségére érvényes tilalmi időszak miatt a békés halak fogásával próbálkoztak a tóhoz érkező horgászok – összegzett Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Szerinte általában sikerrel tették mindezt, a szép keszegek mellett kilós ezüstkárászok, többkilós pontyok is a haltartókba kerültek.

A csalik tekintetében még a csonti és a giliszta volt a legnyerőbb, de pufókával és kukoricával csalizott horgokkal is egyre több halat akasztottak a szerencsések.

A baracskai halász, Böcz András az egyik telepítésre szánt pontyot mutatja
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az érzékeny szerelésnek még mindig fontos a szerepe, mert a víz hőfoka 8 fok alatt mozog jelenleg is.

A fogási esélyeket egy hét eleji telepítés nagyban javította.

A víz halgazdálkodási hasznosítója, a Mohosz mintegy 7 tonna kétnyaras, valamint 5343 kilogramm háromnyaras, azonnal kifogható pontyot helyezett ki a Velencei-tó különböző részein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában