Koronavírus Fejérben

2020.03.30. 15:15

Netre „költözik” a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is

Élőszavas mesemondás, foglalkoztatás, könyvekhez kötődő érdekességek – online ezt is kínálja a maroshegyi művelődési ház.

Bokros Judit

Mesemondó verseny egyelőre nem lesz, így a zsűri is pihen. A neten viszont érdekes programokat ígérnek

Fotó: Pesti Tamás (FMH archív)

A megváltozott életkörülményekhez alkalmazkodva a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is a netre „költözik”. Így folytatják most vállalt feladataik – a kultúraközvetítés, a tehetséggondozás – teljesítését.

Iszkádi Erika igazgató lapunknak elmondta: ők is a Face­bookon lesznek jelen, ahol három oldaluk van. Az egyik a könyvtáré, ahol könyvekkel kapcsolatos érdekességeket, ismereteket, hasznos információkat adnak közre délelőttönként. Ez már mától elindul.

Sőt, egyes esetekben abban is tudnak segíteni, hogy az időseknek házhoz viszik a kölcsönzött könyveket.

Mesemondó verseny egyelőre nem lesz, így a zsűri is pihen. A neten viszont érdekes programokat ígérnek
Fotó: Pesti Tamás (FMH archív)

A gyerekeknek, családoknak létrehozott NépmesePontban, vagyis annak oldalán szerdától, április 1-től indulnak a napi „adások”. Itt a két munkatárs délelőtt 10 órától élőszavas mesemondásra vállalkozik, a mesékhez pedig otthon is megvalósítható foglalkozásokat, kézműveskedést ajánlanak, s lesz még papírszínház is.

Magának a háznak az oldalán is megjelennek heti egy-két alkalommal új tartalmak.

Erika hozzátette: nagyon igyekeznek majd, de biztosan kell egy kis idő az átálláshoz, mert mindenkinek szokni kell az új helyzetet. Rengeteg ötletük van viszont, s ezeket idővel szeretnék megvalósítani.

A házban működő műhelyekben most ugyan nem folyhat a munka, de remélik, hogy amint véget ér a vészhelyzet, s helyreáll a rend, ezek tagjai is visszatérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában