Kerek évforduló

2020.03.09. 08:20

Iskolai Batthyány-bál az enyingi diákok javára

A 10. Batthyány-bált a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola szülői munkaközössége jegyezte szombaton este az intézmény ünnepélyesen berendezett tornatermében.

V. Varga József

Az est háziasszonya Csapó Edit, a szülői munkaközösség vezetője

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Iskolai bálokat hosszú évek óta rendeznek a mezőföldi kisvárosban, Enyingen, de a Batthyány-bál néven ismertek az oktatási intézmény legutóbbi névadásához kapcsolódnak, amikor a gimnázium és az általános iskola felvette herceg Batthyány Fülöp nevét. A Batthyány-bálok történetében az idei 10. alkalom, a bálozók így egyúttal kerek évfordulós születésnapot is ünnepeltek.

Amint megtudtuk: a szülői munkaközösség vezetését Csapó Edit hat éve Tóth Andreától vette át, és évről évre mindig magasabbra sikerült tenniük a mércét. Az évenkénti jótékonysági alkalmak az iskola diákjainak javát szolgálják, mindig gyarapodnak ebben-abban. Az idei év bevételéből az új szárny melletti zöld területet alakítják ki a diákok, a pedagógusok kedvére.

Az iskolát számos vállalat, vállalkozó és magánszemély támogatja. Ahol a jövő nemzedékről van szó, aki teheti, mindenki adakozóvá válik, még akkor is, ha már nincs is gyermeke az intézményben – hangsúlyozta Csapó Edit. Mindezért köszönet jár!

Az est háziasszonya Csapó Edit, a szülői munkaközösség vezetője
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A 10. jótékonysági iskolai bált a gimnázium és az általános iskola igazgatója, Regenyei Katalin és a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor köszöntötte.

Az szmk meglepetés műsorral is készült: bájos ifjú légtornász hölgyek mutatták be karikán és rúdon kunsztjaikat a nagyérdeműnek. Az enyingi ikrek, Mátyás Dorka és Mátyás Panna három éve járnak légtorna edzésekre, a múlt év őszétől a lepsényi kötődésű Szép Anita az edzőjük. Anita kolléganőjével, Héder Mercédesszel közös műsorszámmal örvendeztette meg a báli közönséget.

Csapó Edit az est első felvonásának zárásaként az asztalok elé szólította az iskolai szülői munkaközösség tagjait, akik a báli attrakció körül is bábáskodtak. Közösen elénekelt daluk a sokaságnak, a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt szólt: „Mi egy vérből valók vagyunk…”

Az ízletes vacsora a Rosé sertés szűz zöldbors mártásban, zöld spárgával töltött, grillezett csirkemell, rizibizi és fóliás burgonya névre hallgatott, a talpalávalót a mezőszentgyörgyi gyökerekkel bíró BoldogBand húzta, a tombolasorsoláson számos értékes nyeremény gazdára talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában