Koronavírus Fejérben

2020.03.29. 09:26

Folyamatosan kézbesítik a maszkokat Székesfehérváron

Csütörtökön kezdték meg a maszkok csomagolását és kézbesítését a MOL Aréna Sóstó épületében.

Fotós: gaborfeherphoto

Fotós: gaborfeherphoto

Folyik azoknak a maszkoknak a kézbesítése, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. Több visszajelzés érkezett azonban arról, hogy kiveszik a postaládából a maszkokat tartalmazó borítékot. Szeretnénk mindenkit nyomatékosan megkérni, hogy csak a saját postaládájába tett maszkokat vegye el!

A Polgármesteri Hivatal és intézményeinek munkatársai még csütörtökön kezdték a MOL Aréna Sóstón az Önkormányzat által vásárolt mintegy százezer maszk csomagolását. A munkát a stadion nagy belső légterű, fertőtlenített helyiségben végzik.

A becsomagolt maszkokat várhatóan egy héten belül a városrészek önkormányzati képviselőinek, körzetfelelőseinek és az önkéntesek közreműködésével juttatják el a fehérváriakhoz, a postaládába bedobva. Minden háztartás két maszkot kap. A borítékok nem névre szólóak, de hivatali pecséttel ellátottak. Az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy olvassák el a mellékelt tájékoztató levelet, és a védekezés, a közös felelősségvállalás jegyében használják fel a maszkokat!

Fontos, hogy a fehérváriakhoz eljuttatott maszkok a vírusok belélegzésétől korlátozottan védenek, viszont a kórokozó kilégzését, tehát terjesztését hatékonyan akadályozzák. Mivel a fertőzöttek akár kétharmada teljesen tünetmentes lehet, de a vírust terjesztheti, ezért – embertársaink megóvása érdekében – azt kérik, hogy bevásárláskor, közösségi térben viseljék a maszkot – írja a szekesfehervar.hu.

A legbiztonságosabb azonban, ha továbbra is otthon maradunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában