Három hét alatt elkészült az új játszótér

2020.03.05. 13:00

Évtizedek után került több új játék a zámolyi óvoda udvarára

Négy csoportban 104 kisgyerek jár a Mesevár Óvodába – nagyobb a létszám, mint a helyi általános iskolában – akik alig várták, hogy szerda délelőtt végre birtokba vegyék az udvar új játékait.

Borsányi Bea

A szalagot Sallai Mihály és Törő Gábor vágta át Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A viharos szél sem szegte a kedvét a gyerekeknek, akik izgatottan sorakoztak az óvoda udvarán, hogy a szalagátvágást követően végre kipróbálhassák azokat az új játékokat, amelyek napok óta az udvaron állnak, ám a hivatalos átadóig az óvónők türelemre intették a kicsiket. Szerda délelőtt aztán Sallai Mihály polgármester, valamint Törő Gábor, a terület országgyűlési képviselője felavatta az udvart, az ovisok pedig végre ráülhettek a libikókára, a rugós játékokra és bebújhattak a babaházba. Kialakításra került még egy 100 négyzetméteres gumiburkolatos felület, amelyre egy 20 négyzetméteres, 10 lábon álló faszerkezetű, zsindelyes tetejű „esőbeállót” emeltek. Ahogy azt a polgármester az átadón elmondta, a kivitelezőnek köszönhetően mindez három hét alatt készült el.

Három hét alatt elkészült a zámolyi ovi új játszótere Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A zámolyi önkormányzat a Magyar falu programban nyert mintegy 4,5 millió forintot költötte az udvari játékokra, amelyek átadása azért is nevezhető történelmi pillanatnak, mert a korábbi játékok még a helyi termelőszövetkezet műhelyéből kerültek ki, vagyis nem mostanában készültek. Azon felül, hogy már idejétmúltak, a mai biztonsági előírásoknak sem mindenben felelnek meg. Sallai Mihály arról is beszélt, hogy még az idén kicserélik a kazánt is az intézményben, ahol aktuálisan a következő megoldandó feladat egy ötödik csoportszoba megépítése lesz. A negyedik csoportszobát két éve a tornaszobából alakították ki, ám a gyereklétszám olyan mértékben megnőtt, hogy az iskolai létszámot is felülmúlja. Mindez igen örömteli. Az viszont már kevésbé, hogy Zámolyt is elérte az óvodapedagógus- hiány: azonnal fel tudnának venni két óvónőt, és a vezető óvónő – aki hamarosan anyai örömök elé néz – pozícióját is meghirdették. A polgármester hangsúlyozta, az állások mellé szükség esetén lakhatást is biztosítanak.

A szalagot Sallai Mihály és Törő Gábor vágta át Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az óvoda szomszédságában álló régi óvodaépület – amelyben jelenleg szolgálati lakások vannak és amely Zámoly egyik legrégebbi épülete – tetejét is lecserélik az idén, amire tavaly decemberben közel 24 millió forintot nyert a település. A kivitelezésre a szerda esti képviselő-testületi ülésen írták ki a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában