Matematikából jeles: jön az országos döntő

2020.03.07. 07:05

A Hétvezérben tartották a XXXI. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Fejér megyei eredményhirdetését

A Hétvezér Általános Iskola neve és a matematika szó már régen egybefonódott.

Szanyi-Nagy Judit

Eredményhirdetésre várva Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Ha rosszkedvem van, matematizálok, hogy jókedvem legyen. Ha jókedvem van, matematizálok, hogy megmaradjon a jókedvem” – hozta el Rényi Alfréd idézetét a tegnapi megnyitóra Lángfalvy Péterné igazgató. Ugyanő azt is elmondta: az országban az első fordulóban több mint 56 ezer diák oldotta meg a feladatsort, közülük több mint 14 ezren határon túli magyar diákok voltak. Fejér megyében 1383-an vettek részt a versenyen; a megyei fordulót öt város nyolc iskolájában bonyolították le.

Eredményhirdetésre várva Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken 97 eredményesen szereplő diákot, valamint felkészítő tanáraikat köszöntötték a szervezők: általános iskolás kategóriában évfolyamonként az első tíz helyezettet, gimnázium kategóriában az első hármat. Tizennégyen az országos döntőbe is meghívót kaptak: Ádám Péter (2. o., Teleki), Bodor Mihály Levente (2. o., Hétvezér), Kurcz Nikolett (3. o., Hétvezér), Molnár Gábor Dávid (3. o., Velence, Zöldliget), Kerekes László Fülöp (4. o., Velence, Zöldliget), Lendvai Hanna Réka (5. o., Munkácsy), Vagyon Réka (5. o., Ciszterci), Andrássy Bercel (6. o., Hétvezér), Kállay Benjámin (6. o., Bicske, Szent László), Novák Péter (6. o., Hétvezér), Zeiler-Rausch Réka (7. o., Teleki), Valicsek Donát (8. o., Teleki), Krencz Ábel (9. o., Sárbogárd, Petőfi) és Timár László (10. o., Teleki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában