nagy a szükség

2020.03.25. 17:41

60 kiló kenyeret vittek Savanyúrétre a rászorulóknak

Több, mint 60 kiló kenyeret osztottak szét a rászoruló roma kisebbségnek az ercsi Savanyúrét településrészen Góman László, a roma nemzetiségi önkormányzat egykori képviselőjének kezdeményezésére.

Várkonyi Péter

Fotó: pázmándi önkormányzat

A legnehezebb sorsú családokat keresték fel, akik a koronavírus miatt otthonukba kényszerültek. Góman László szívén viseli a romák sorsát, így léphetett kapcsolatba a Vöröskereszt szervezetével, akik 60 kiló kenyeret vittek a Savanyúrétre. A fél és egy kilós kenyereket a Vöröskereszt képviselőjének vezetésével osztotta szét Ercsi Város Önkormányzata két képviselőjével, Gólics Ildikóval és Baczakó Andreával, valamint a pázmándi polgármester asszonnyal, dr. Reichenbach Mónikával és segítőjével.

- A szükség nagy és nem csak a Savanyúréten. Sok olyan család, egyedülélő van Ercsiben, akik ha eddig nem is szorultak rá a szociális szolgálat segítségére, vagy a települési segélyek valamelyikére, most, a járvány következtében nehéz élethelyzetbe kerültek, kerülnek. Pályázni szeretnénk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, hogy élelmiszeradománnyal tudjunk az Ercsiben élő rászorulóknak segíteni- mondta el Gólics Ildikó a Fejér Megyei Hírlapnak.

A kenyérosztás most a legaktuálisabb cselekedet, hiszen a koronavírus miatt mindenki otthonában tartózkodik, és nem mozdul ki, ha nem muszáj...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában