vadgesztenyesor

2020.02.07. 07:30

Pótolják majd a kivágandó idős fákat Lovasberénynél

A „fogadó” fasor befejezte a szolgálatát, a fasor, amely Lovasberény elidegeníthetetlen része volt – fogalmazott Südi Mihály, Lovasberény polgármestere, akit a 811. számú főúton, a Lujza major és Lovasberény között található vadgesztenyesor kivágása kapcsán kerestünk meg. Mint kiderült, a fák egy része igen legyengült, és balesetveszélyessé vált.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció / térkép

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta Lovasberény önkormányzatát, hogy 21 darab fa kivágása vált szükségessé a szakértői vizsgálat következtében.

Sajnos az idei évben is előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak tulajdoníthatóan szakadtak le faágak a főútra. Van olyan fa, amelynek csak a törzse van meg, a lombozata már teljes egészében hiányzik – fogalmazott a község vezetője, hozzátéve, tudja jól, hogy a lakosok – és sokan mások is, akik gyönyörködhettek már az alléban – nagyon sajnálják a kivágandó fákat, de a művelet szükségességét tudomásul vették.

Vigaszt nyújthat, hogy az utánpótlás rövid időn belül megérkezik, és a fasor szakaszossága csak átmeneti lesz.

Az új facsemeték, amelyek a kivágott fák pótlására szolgálnak, az ősz végén érkeznek meg.

Gondozásukat majd az önkormányzat és civil szervezetek végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában