Örültek a gyerekek

2020.02.26. 07:20

Palacsinta nap a Comeniusban

A farsangi időszak végének és a nagy böjt kezdetének határán, húshagyókedden tartja az angolszász keresztény világ a palacsinta napot.

S. Töttő Rita

A verseny izgalmas volt, a gyerekek így búcsúztatták a farsangi időszakot a Comeniusban

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A gyerekek nagy örömére kedden annyit palacsintázhattak a diákok a Comeniusban, amennyi csak beléjük fért.

A pancake day, azaz a palacsinta nap angolszász ünnep, melyet a magyar hagyományok szerinti húshagyókedden tartanak a nagyböjt előtti utolsó kedden. Ezt a napot ugyanis az angolok palacsintával ünneplik, s ez jelzi a farsangi időszak utolsó napját is. A székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolában is ekképp búcsúztatták el a diákok a maskarás, mulatós tél végi időszakot.

A verseny izgalmas volt, a gyerekek így búcsúztatták a farsangi időszakot a Comeniusban
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az általános iskola és a gimnázium tanulói egyaránt hozhattak temérdek mennyiségű palacsintát, amelyhez játékos feladatok is kapcsolódtak. Az ételt elfogyasztották, a versenyek során pedig többek közt kartonpapírból készítettek különböző palacsintákat – volt, aki ízesített változatot, más pedig odaégett palacsintákat készített. A nap fénypontja pedig a palacsintaevő verseny volt a nagyok körében – a cél az volt, hogy ki tudja előbb megenni az elé letett palacsintákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában