Van, aki pergetve szereti

2020.02.25. 07:35

Megnéztük, milyen horgászversenyeket tervez tavaszra a Hofesz

Az 1993-ban alakult Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége jelenleg a Fehérvárcsurgói-víztározó, a Pátkai-víztározó, a Palotavárosi-tavak, a Gaja-patak és Sárvíz-malomcsatorna, a Sárszentmihályi-víztározó, a Nádor-csatorna és a Duna egy szakaszának a vízkezelője.

Tihanyi Tamás

Forrás: Shutterstock

Tagságuk jelenleg mintegy 16 ezer felnőtt és közel háromezer gyermek horgászt számlál, ők összesen ötvenhárom egyesületben hódolnak egészséges szenvedélyüknek. A tavaszi horgászversenyek sorát március 7-én kezdik meg a fehérvári Palotavárosi-tavak­nál, majd ugyanott folytatják a versenyszezont március 22-én és március 29-én, de ugyanaznap, azaz március 29-én a Fehérvárcsurgói-víztározónál is lesz egy úgynevezett Maver Match Feeder páros megyei verseny. A Sárszentmihályi-víztározó május 9-én csatlakozik a többi vízterülethez az Alba Regia Horgász Egyesület versenyével, a romantikus Gaja-­pataknál pedig május 2-án és 3-án lehet idén először pergetve versenyezni. Bakonycsernye május 10-én nyitja a viadalokat, Fehérvárcsurgó pedig május 14-től 17-ig rendez idén először harcsafogó versenyt.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában