A beruházás célja egy modern, 21. századi központ létrehozása

2020.02.06. 07:10

Megkezdődött az Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kivitelezése

Már folyamatban vannak az Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakításának munkálatai az Irányi Dániel utcai épületben. A projekt befejezését követően a Család- és Gyermekjóléti Központ költözhet a felújított ingatlanba.

Héjj Vivien

A kivitelezés helyi erők segítségével valósul meg. A kép a tegnapi bejáráson készült Fotó: Simon Erika / ÖKK

A nagyszabású beruházás projektnyitó rendezvényén részletes tájékoztatást kaphattunk az Irányi Dániel utca 4. szám alatt található fejlesztésről. – Nagyon fontos a szociálpolitikánkban és a családpolitikánkban is az a tevékenység, amit az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ végez, és nagyon örülök annak, hogy méltó helyre kerülhet az intézmény. Ez egy több mint ötszázmillió forintos beruházás, melyet európai uniós forrásból tudunk megvalósítani – mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki hozzátette, örül, hogy a közbeszerzési eljárást egy székesfehérvári cégcsoport nyerte, így a kivitelezés is helyi erők segítségével valósulhat meg.

A munkálatokat végző cég képviselőjétől a műszaki részletekről is tájékoztatást kaptunk. – Gyakorlatilag szerkezetkész állapotig szétbontják az épületet, és mind energetikailag, mind műszakilag teljesen megújul. Emellett a pinceszint vizesedési problémájának megoldása is sorra kerül – tudtuk meg Helenár Istvántól, a kivitelezőcég ügyvezetőjétől.

A gyermekjóléti központ jelenleg működő 16 szervezeti egységéből 15 költözik át a korszerű, 21. századi épületbe. A Sütő utcai ügyfélszolgálati iroda a későbbiekben is a megszokott helyen üzemel. A központ személyi állománya most 74 fő, ez a szám 80 fölöttire növekedhet. Az épület elrendezésének részleteiről Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője beszélt. – Lehetőség lesz több helyiség kialakítására, lesz két külön pszichológusi interjú­szoba, ahol tényleg olyan körülményeket tudunk teremteni, ami támogatni tud­ja egy pszichológusi konzultáció sikerességét.

A kivitelezés helyi erők segítségével valósul meg. A kép a tegnapi bejáráson készült
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Ezenfelül kialakítanak töb­bek között csoportszobát, családi konzultációs szobát és előadótermet is. Az emeleten az adminisztrációs teendők ellátása zajlik majd.

Cser-Palkovics András kér­désünkre elmondta, ez az alapszolgáltatás a szociális területen nagyon komoly szakmai és lelki kihívás is az itt dolgozó szakembereknek. A polgármester hozzátette, örül annak, hogy az itt dolgozók munkakörülményeinek javításához segítséget tud nyújtani a város.

Az épület felújításán túl új eszközök, bútorok és felszerelési tárgyak vásárlását, valamint új járművek beszerzését is lehetővé teszi a projekt. A korszerűsített ingatlan akadálymentes lesz. A teljes projekt befejezése 2021 tavaszán várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában