Fejlesztés

2020.02.13. 14:15

Intermodális csomópont Dunaújvárosban is

Több mint tucatnyi városban – köztük Dunaújvárosban – kezdik meg a közeljövőben az intermodális csomópontok fejlesztését.

FMH

Forrás: shutterstock

Ez azt jelenti, a vasútállomás mellé telepítik a buszpályaudvart, hogy az átszálláshoz ne kelljen utazni. A pályaudvarokat és környezetüket felújítják, parkolókat is építenek. Fontos elem a közös utastájékoztató rendszer, valamint a közös jegypénztárt. Ez a fejlesztés teszi lehetővé, hogy a MÁV és Volán menetrendjét összehangolják – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Az intermodális csomópontok megvalósítása területén leg előrébb Kaposvár tart. A fehérvári vasút állomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztése és a P+R parkolók kialakításának projektje jelenleg előkészítési fázisban van. A közbeszerzési értesítő szerint a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő előkészítési és tervezési feladatokra jelenleg is keres kivitelezőket Dunaújváros, Eger, Kőszeg, Kecskemét közlekedési központjának megvalósítására. Dunaújvárosban a helyi védelem alatt álló felvételi épület homlokzat-felújítását, a nyílászárók korszerűsítését, a tetőszigetelés korszerűsítését tervezik. A vasútállomás előtt buszpályaudvart alakítanak ki, itt kap helyet három darab szóló helyközi induló állás és két darab csuklós helyi induló állás. Egy 2016-os kormányhatározat Tatabánya-Bicskének mintegy 12 milliárd forintot különített el a közlekedési központok kialakítására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában