Kovács Zoltánnal beszélgettünk

2020.01.09. 07:45

Teljesen felépült Jóska, akire nyáron zuhant egy százkilós betontömb Pusztaszabolcson

Jóskára százkilós betontömb zuhant a nyár közepén Pusztaszabolcson, többször élesztették újra, majd miután stabilizálták állapotát, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol egész éjjel küzdöttek az életéért.

Sági Zoltán

A baleset ezeknél a romoknál történt Fotó: KZs (Archív)

Fél évvel a történtek után, a minap telefonon hívtuk fel Kovács Zoltán testnevelő tanárt, aki Jóska osztályfőnökeként a baleset után percekkel már a helyszínen volt, és segédkezett a fiú megmentésében. Különös véletlen, hogy hétfő délutáni hívásunkat is a Határ utcai sarokteleknél fogadta a pedagógus. – Éppen itt vagyok ismét, sétáltatom a kutyusomat. Az épülettorzó előtt állok, amelyet mára teljesen szétbombáztak – közölte, hozzátéve: a baleset után az önkormányzat elbontotta az egykori helyszín balesetet okozó melléképület-romjait. De az üres, városszéli telken, a hét éve gázrobbanásban megsemmisült családi ház egyes maradványai még mindig állnak.

A baleset ezeknél a romoknál történt Fotó: KZs (Archív)

Mint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, az ügyben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében (még mindig) vizsgálja az eset körülményeit. Magyarán hatósági állásfoglalás egyelőre nem született a telken álló további épületmaradványok esetleges bontásáról.

– Hallásjavító korrekciós fülműtétet végeztek rajta, ennyit tudok – folytatta a pedagógus. – De azt leszámítva, hogy a balesetet követő hét kiesett, a fiú állapotában semmiféle károsodás nem maradt vissza. Felépülte után azonban Pusztaszabolcsról, az iskolából és a korábbi nevelőszülőktől is elkerült. Egy gyámhivatali eljárás más településen, a féltestvérei családjában helyezte el.

– Jóska mozgékony, de tisztelettudó fiú volt, a fizikai felmérőkön mindig az elsők között teljesített. Minden bizonnyal a jó felépítésének is szerepe volt abban, hogy a traumát sikerrel leküzdötte – összegzett Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában