Többszörös haszonnal kecsegtet

2020.01.14. 07:25

Jótékonysági futást szerveznek Csókakőn

Jótékonysági futást szerveznek a vértesi faluban, mellyel nehéz sorsú, beteg gyermekeket, illetve az őket nevelő családokat támogatják. A megmozdulást segíti Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump is.

FMH

12 éve tol maga előtt gyermekeket

Fotó: Zákány Gergely

Az első alkalommal, de hagyományteremtő céllal indított kezdeményezés, a Csókakör Jótékonysági Trail, az önkormányzat égisze alatt szerveződött és március 14-én indul. Hármas haszonnal kecsegtet a program, hiszen ha valaki elindul, az a Vértes tiszta levegőjén futva edzi a testét, a varázslatos táj láttán, az esztétikai élményeken túl kitisztulnak a gondolatok, leülepedik, ami addig zavaros volt és végül, ami a legfontosabb, minden résztvevő segít a beteg gyermekeken.

Iváncsics Zsolt, a rendezvény arca úgy fogalmazott: – Évek óta küldetésemnek tekintem, hogy segítsek a rászoruló, nehéz sorsú, vagy éppen beteg gyermekeknek.

Fűrész György polgármester elmondta: – A településen közelmúltban történt kutyatámadásos baleset elszenvedője, vagy az itt élő beteg gyermekek gondozása nagy terhet ró a családokra. Büszkeséggel tölt el, hogy helyet adhatunk ennek a kezdeményezésnek.

A szervezők 7, 14, 21 kilométeres távval várják a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem maradnak verseny nélkül, hiszen ők 400 méteren mérhetik össze gyorsaságukat.

Március 14-én tehát lehet futni, sétálni, vagy akár kutyát sétáltatni egy nemes cél érdekében Csókakőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában