Hit

2020.01.21. 07:05

Együtt imádkoznak a Krisztus-hívők Pákozdon

Még ha részkérdésekben nem is értenek egyet, már közel száz éve minden januárban együtt imádkozik evangélikus, református és katolikus. A Krisztus-hívők egységéért tartott imahetet Pákozdon is több évtizede megrendezik. Hétfőn került sor az első találkozóra.

S. Töttő Rita

Hétfőn a fehérvári Bencze András evangélikus lelkipásztor imádkozott a hívekkel

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Világszerte most tartják a felekezetek a Krisztus-hívők egységéért tartott imahetet – így van ez Pákozdon is, ahol már több évtizedes szokás, hogy ebből az alkalomból megvendégelik a református gyülekezeti házban a többi felekezet tagját is. Kardos Péter református lelkipásztor elmondta: vasárnap szeretetvendégséggel zárják le az eseménysorozatot, melynek kezdőnapján, hétfőn Bencze András evangélikus lelkipásztor imádkozott a hívekkel. Kedden Páli Balázs római katolikus plébános, szerdán Révész Lajos baptista lelkipásztor, csütörtökön Szénási Jonathán református börtönlelkész, pénteken Németh Attila orvos és felesége, szombaton Krasznai Andrea repülőtéri lelkész, vasárnap pedig Bartal Ákos és Jozefin hirdeti az igét.

Hétfőn a fehérvári Bencze András evangélikus lelkipásztor imádkozott a hívekkel
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Különösen igyekszünk cselekedni is azért, hogy az egység helyreálljon a felekezetek között, annak ellenére, hogy bizonyos részkérdésekben máshogy gondolkodunk – fogalmazott a lelkipásztor. A pákozdi eseményen a katolikus, református és evangélikus hívek együtt énekelnek, a kitűzött önkéntesek által felolvasott igéket hallgatnak, majd átadják a szót a vendégpapnak. Idén az üzenet vezérfonalát máltai keresztények állították össze, mégpedig az Újszövet­ség egy története alapján, melyben Pál apostol hajótörést szenved Málta közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában