december 6

2019.12.07. 08:00

Ráckeresztúron kisbusszal, Csókakőn traktor segítségével közlekedett a nagyszakállú

A ráckeresztúri gyerekekhez idén is házhoz ment a Mikulás.

Gajdó Ágnes, FMH

Fotó: Gajdó Ágnes

Piros kisbusszal ment házhoz a Mikulás Ráckeresztúron

Ezúttal ketten is vállalták a feladatot: Szabó József és Radócz Barna öltött Mikulás-ruhát, s krampuszkísérőik – Radócz Józsefné, Szokoli Lászlóné, Szalay Petra és Szalay Gábor – segédkeztek nekik. Az alkalomhoz illő, csillogó papírba csomagolt ajándékokat szállító piros kisbuszokat Radócz József és Szalay László vezette.

Gajdó Ágnes

Fotó: Gajdó Ágnes

A Barkócaberkenye táncosaival érkezett a Nagyszakállú Csókakőre

A Télapó érkezhet a kéményen át a kandalló érintésével, vagy éppen az ablakpárkányra felkapaszkodva, hogy kitöltse a fényesre pucolt csizmácskákat. A vár alatti településen azonban a Barkócaberkenye Néptánccsoporttal és egy traktor vontatta szerelvénnyel érkezik a Mikulás: ezzel az alkalmatossággal szedi össze a táncosokat a faluból minden évben. Finomságok és mikuláscsomag várja őket a kultúrházban.

FMH

Fotó: Rozsnyai Attila

Előszállási Olvasónk, Marcsi idén is megörökítette unokáját, ahogy izgatottan várja a Mikulást. Maja arcára is hatalmas mosolyt varázsolt a falu Mikulása:

Fotó: Olvasó/Marcsi
Fotó: Olvasó/Marcsi
Fotó: Olvasó/Marcsi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában