ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.27. 08:00

Önkormányzati választások, SMA-beteg Levi és sertéspestis – Ezt olvastátok októberben

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Forrás: Facebook/Levente - SMA 2

Fotó: KocsisAgnes

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Önkormányzati választások 2019

Talán nem is annyira meglepő, hogy október hónap legolvasottabb cikke portálunkon az önkormányzati választásokról szólt. Október 13-án egész napos tudósításunkkal igyekeztünk a lehető leggyorsabban tájékoztatni olvasóinkat a megye legfrissebb választási híreiről.

2. Lezárult a Tündérszépek megyei fordulója, íme a továbbjutók

Elindulásától kezdete óta óriási népszerűségnek örvend Tündérszépek 2020 szépségversenyünk, mely során naponta szebbnél szebb hölgyek jelennek meg portálunk felületén. A lányok galéria naponta rengeteg olvasót szegeztek a monitorok elé, akik kedvenceikre napi szinten küldték a szivecskéket. Mindenki izgatottan várta a megyei forduló eredményét, amikor is megtudtuk, melyik négy hölgy képviseli Fejért a regionális szakaszban. A szakmai zsűri döntéséről szóló cikkünk lett október hónap második legolvasottabbja.

3. Szétverte a hordozható hangszórót, majd annak darabjaival vertek meg egy férfit egy fehérvári szórakozóhely előtt

2019. február 16-án Székesfehérvár egyik szórakozóhelyén farsangi rendezvényt tartottak. Egy társaság férfi tagja az eseményre gurulós hangfalat vitt magával, majd az esti órákban a mulatság helyszínét elhagyva az utcán bekapcsolta a hangtechnikai berendezést, és azon zenét hallgatott. Ekkor kezdődtek a gondok. A nyomozók az ügy vizsgálatát októberben befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek

Fotó: Police.hu

4. Fejér megye határához érkezett az afrikai sertéspestisvírus

Október elején ijesztő hírekről kaptunk információt: az afrikai sertéspestis megérkezett Fejér megye északkeleti határához. Emberre ugyan nem veszélyes, de a sertés­ágazatot komolyan érintette. Utánajártunk a témának.

5. Hatalmas harcsát fogtak a Velencei-tóból

A nagyszerű idő októberben nem csak az erdőkben kirándulóknak kedvezett, azok is örülhettek, akik a legnépszerűbb szabadidős tevékenység hódolói. A székesfehérvári Kurunczi Gábort például igencsak próbára tette egy 40 kilós harcsa!

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

6. Újabb SMA-beteg kisgyermekért fogott össze az ország: Levi enyingi

A mozaikszó, SMA, Zente és szülei által vált országszerte ismertté. Nem sokkal később hírt kaptunk Leviről is, akiért szintén összefogott az ország.

Az enyingi kisfiúról és családjáról többször is írtunk az év második felében, legelső írásunk pedig rögtön az októberi TOP 10-ben foglalt helyet.

Fotó: Schram András

7. Szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el Székesfehérváron

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelték el 2019. október 19-én Székesfehérváron, ugyanis a szélcsendes időben, több másik városhoz hasonlóan itt is meghaladta a 75 µg/m3 küszöbértéket a szálló por koncentrációja.

8. Ha lovaskocsival találkoznak, kevesen tudják, hogyan kell viselkedni

Ha önök gépjárművezetés közben lovaskocsival találkoznak az úton, tudják-e, hogy kell viselkedni, milyen veszélyhelyzetek fordulhatnak elő? Mekkora ívben előzzenek, és mit jelent, ha jobbra, vagy balra integet a hajtó, netán felemeli a kezét a szembejövőnek? Ennek járt utána Kollégánk.

A fogatokat és hajtóik biztonságos közeledéshez szükséges tudását szigorúan ellenőrzik – de nem csak övék a felelősség
Fotó: HZs

9. Egymást érik Fejérben a jótékonysági rendezvények

Vannak olyan események, pillanatok, amikor egy picit még büszkébbek vagyunk arra, hogy Fejér megyében élünk. Októberben erre többször is sor kerülhetett, hiszen rengetegen fogtak össze például Hosszú Leventéért.

10. Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a fehérvári Légpuskást

Egy engedély nélkül tartott légfegyverrel 5 – köztük 4 kiskorú – személyre célzott lövést adott le egy férfi, a Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt a lövöldöző ellen, akit a bíróság fegyházbüntetésre ítélt. Az eset hosszú idő óta borzolja a fehérvári kedélyeket.

Olvasta már a többi 2019-es összegzőnket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában