A táborozást segítik

2019.12.21. 07:00

Mintegy egymillió forint támogatást kapott a Teljes Élet Szociális Alapítvány

Az Alba Triatlon SE által szervezett jótékonysági előadáson befolyt összeggel a Teljes Élet Szociális Alapítványt támogatják, amely fogyatékkal élő fiatalok táboroztatásával foglalkozik.

Héjj Vivien

Az adomány átadásának ünnepélyes és örömteli pillanataiban készült a fotó

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Isten pénze jótékonysági előadás alkalmával több mint egymillió forint gyűlt össze, melyet a Teljes Élet Szociális Alapítványnak ajánlott fel az Alba Triatlon SE. Az adomány átadására péntek reggel került sor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

Az alapítvány fehérvári és Fehérvár környéki sérült fi atalok nyaraltatásával foglalkozik. Jelenleg 8 héten át, június végétől augusztus közepéig van lehetőség részt venni a sörédi kikapcsolódásban. Az idei évben 130 gyermek 200 önkéntes segítségével tapasztalhatta meg a táborozás szépségeit.

Deli József, az alapítvány elnöke kiemelte: céljuk, hogy 21. századi körülmények között üdültethessék a fiatalokat. A jövőbeli tervek között szerepel a már meglévő épület átépítése, korszerűsítése, melyben akár az önkéntes segítők képzése is megvalósulhat. Emellett felszabadult, vidám légkört szeretnének

létrehozni Söréden, hogy a világ a sérült gyermekek előtt is kitárulhasson a nyaralás során.

Az adomány átadásának ünnepélyes és örömteli pillanataiban készült a fotó
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Dienesné Fluck Györgyi, az önkormányzat szociális tanácsnoka elmondta, az Alba Triatlon SE az idei évben három jótékonysági előadást szervezett, melyek bevételével egy-egy intézményt támogattak. Hozzátette továbbá azt is: nagyon fontos, hogy ne csak karácsony közeledtével segítsünk másokon, hanem egész évben gondoljunk azokra az emberekre, akik segítségre szorulnak, hátrányos helyzetben vannak.

Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke is kiemelte azt, hogy az idei évben másik két jótékonysági előadást is szerveztek. Az első rendezvény júniusban A padlás című musical volt, amelyet novemberben a Valahol Európában követett, végül pedig az Isten pénze is színpadra került. Mindhárom esetben szerepet kaptak a képzett színészek mellett gyerekek és az Ezredéves Iskola fogyatékkal élő tanulói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában