sokak szerint szükség lenne uszodára

2019.12.22. 13:21

Megtiltotta a velencei uszoda kivitelezésének folytatását az építésfelügyeleti hatóság

Velence új polgármesterének jelzése után az építésfelügyeleti hatóság megtiltotta a velencei uszoda kivitelezésének folytatását. A Velence Plus Kft., a létesítmény építtető vitatja a felfüggesztés jogosságát, a térség fideszes országgyűlési képviselője pedig nem ért egyet a polgármester döntésével.

Magyar Nemzet

A Velencei-tónál sokak szerint szükség lenne uszodára

Fotó: archív

Velence új polgármestere, Gerhard Ákos (Regélő Egyesület) a város honlapján szerdán közzétett közleményében tudatta: az újonnan megalakult önkormányzat betekintést kért a helyi uszodaépítés irataiba az építtetőtől – írja a Magyar Nemzet.

Az építtető a tulajdonosi hozzájárulást nem adta át, és az sem a polgármesteri hivatalban, sem az építési üggyel összefüggő elektronikus felületen nem volt fellelhető – tette hozzá.

Az önkormányzat ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályához fordult, amelynek az építtető egy 2019. július 4-ei keltezésű nyilatkozatot adott át.

Ezen nem volt bélyegző, fejléc és iktatószám, valamint nem tüntették fel rajta azt sem, hogy a képviselő-testület mely határozatával hatalmazta fel a korábbi polgármestert, Koszti Andrást (Fidesz-KDNP) a dokumentum kiadására – írta Gerhard Ákos.

A polgármester szerint az iraton megjelölt napon volt ugyan képviselő-testületi ülés és napirenden szerepelt a Velence Plus Kft.-vel kapcsolatos döntés is, de a tulajdonosi hozzájárulás kiadása nem volt napirenden.

A polgármester tájékoztatása szerint a hatóság hétfői végzésével megtiltotta a kivitelezés folytatását.

László Csaba, az építtető Velence Plus Kft. ügyvezetője a cég honlapján közzétett nyilatkozatában azt írta: a társaság vitatja az építkezés felfüggesztésének jogosságát.

Velence képviselő-testülete már 2015 októberében és 2017 áprilisában is azzal a céllal bocsátotta rendelkezésre a beruházás helyszínéül szolgáló telket, hogy azon uszoda épüljön, és ennek érdekében adta hozzájárulását a telek tulajdonosaként – írta az építtető cég ügyvezetője.

A július 4-ei képviselő-testületi ülésen felhatalmazták az akkori polgármestert, hogy a társaság taggyűlésén úgy döntsön, hogy a Velence Plus Kft. ügyvezetőjét hatalmazzák fel az uszoda építésére vonatkozó szerződés megkötésére, valamint a szükséges jognyilatkozatok megtételére – írta.

Hozzátette: az uszoda építésére megkötött kivitelezési szerződésnek a jogszabályok szerint kötelező melléklete a kivitelezés megkezdéséhez hozzájáruló tulajdonosi nyilatkozat, a képviselő-testület ezt támogatta is.

László Csaba szerint ha Velence jelenlegi polgármestere meg akarja építeni az uszodát, akkor nem a kormányhivatalhoz fordul, hanem „kiadott volna egy új, bélyegzővel ellátott hozzájárulást”.

Az ügyvezető ezért arra kérte Gerhard Ákost, hogy változtasson az álláspontján, és támogassa a beruházás megvalósulását.

L. Simon László (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtöki közleményében úgy fogalmazott: bár nem ért egyet a velencei polgármester lépésével, de tiszteletben tartja döntését.

A kormánypárti politikus az uszoda építését közérdeknek nevezte, és kiemelte: a Velencei-tó környékén nincs olyan egész évben használható fedett uszoda, ahova a környéken élő több tízezer ember beírathatná gyerekeit úszótanfolyamra, és ahol az ott élők sportolhatnak.

A velencei városi uszoda alapkövét október 10-én helyezték el. Az 5,197 milliárd forintból tervezett létesítményben egy ötven méteres, FINA-szabványos versenymedence, tovább két húszméteres tanmedence és egy kültéri tanmedence kapna helyet. A lelátókkal ötszáz, az öltözőkkel ezer embert tudnának egyszerre kiszolgálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában