A karácsony különleges ünnep az iskola életében

2019.12.23. 07:45

Lélekemelő ünnepséget tartottak Ráckeresztúron

Bár a tornacsarnokot épp felújítják, nem maradt el a várva várt iskolai karácsonyi ünnepség. A fellépők az alsósok iskolaépületében varázsoltak meghitt, ünnepi perceket.

Gajdó Ágnes

A hittanos gyerekek a mogyoródi betlehemest mutatták be Fotó: GÁ

A karácsony különleges ünnep az iskola életében. Nemcsak azért, mert közeleg az egész esztendőben tán leginkább várt nap, hanem azért is, mert e dátum egyben a téli szünet kezdetét is jelzi. Nem csoda hát, ha a lurkók ilyentájt már nehezen ülnek egy helyben, s szívesebben szaladnának a térre, ahol megcibálhatnák a vén fenyő földig hajló ágait.

A Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolában minden évben lélekemelő ünnepséggel készülnek a karácsonyra, mert tudják, hogy csakis a gyerekeknek adott élmény lehet igazi útravaló, ami egész életükben iránytűként szolgál. Karácsony üzenete eljutott valamennyi szívhez, s látva a csillogó tekinteteket, nem kételkedhetünk abban, hogy a jóság és a szeretet nem puszta szó – igenis érték még a mai rohanó, a másikra egyáltalán nem figyelő világban.

A hittanos gyerekek a mogyoródi betlehemest mutatták be Fotó: GÁ

A Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai és diákjai remek műsort állítottak össze, afféle egyedi karácsonyi ajándékként, amit ugyan nem lehet a fa alá tenni, de a szívében mindenki hazavihet, s egy-egy nehezebb élethelyzetében föl-

idézhet. Például az alsós színjátszók Didergő király-előadását, amelyből kiderül, mi az igaz szeretet titka, vagy a felsősök játékát, amely a karácsony leglényegére, az egymás iránti odafigyelés fontosságára világít rá. A negyedikesek karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó dalcsokrot adtak elő, Szabó Rubinka és párja kalotaszegi tánccal lépett a közönség elé. A hittanos gyerekek a mogyoródi betlehemest mutatták be. Elhangzott egy-egy angol és német nyelvű karácsonyi ének is, majd a rendezvény végén valamennyi gyertyát meggyújtották az adventi koszorún.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában