ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.25. 09:10

Katonai konvojbaleset, és tornádótölcsér Fehérváron – Ezeket olvastátok augusztusban

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: olvasó

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Katonai konvoj szenvedett balesetet az M7-es autópályán Fehérvárnál

Először tömegkarambolról és óriási torlódásokról kaptunk hírt, majd nem sokkal később kiderült: a megyén áthaladó katonai konvoj több járműve ütközött az M7-esen, öten megsérültek és egy fiatal katona elhunyt. S mivel az ügy kivizsgálása a katonai rendészet feladatkörei közé tartozik, a miértet a mai napig nem tudni.

2. Halálos munkahelyi baleset történt a Takarodó úton

Egy fiatal férfi éjszaka olyan súlyos sérüléseket szerzett munakvégzés közben, hogy életét nem tudták megmenteni.

3. Tűz ütött ki egy fehérvári panzióban, 9 embert mentettek ki

A négyszáz négyzetméteres panzió és étterem teteje lángra kapott, így a tetőtéri szobákban alvó lakókat hamar kimentették a tűzoltók. Szerencsére személyi sérülés nem történt, ám a panzióban annál nagyobb kár keletkezett, beszakadt a tető, a maradék cserepet pedig el kellett bontania a tűzoltóknak.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

4. Túrázó fiú mentette meg egy fehérvári lány életét

Őrangyalok márpedig léteznek, mondhatnánk ezt a történetet hallva. Egy térerőmentes helyen, az erdő közepén lett rosszul egy fiatal lány, akinek egy vadidegen fiú mentette meg az életét. A lányt megcsípte egy lódarázs, és anafilaxiás sokkot kapott. A fiú mogyoróallergiája miatt hordott magánál adrenalin injekciót, és azonnal beadta a lánynak, ezzel megmentve életét. A fiút Cser-Palkovics András kitüntette bátorságáért augusztus végén.

5. Prostituáltnak állt a nő, jövedelméből tartotta el enyingi párját is

Szép dolog a szerelem, s ma már az sem szégyen, ha a pár női tagja többet keres a férfinál. Vagy épp ő tartja el az urát. Különleges és pikáns helyzet állt elő a siófoki és enyingi párnál, ahol a nő prostitúcióból keresett pénzéből tartotta ki férjét. A rendőrség persze nem nézte jó szemmel.

6. Ausztriából gyalogolt haza egy dégi férfi, miután átverte egy házaspár

Komoly tanulópénz volt Tibor számára a nyári út. 50 ezer forintért megígérte, hogy elviszi a házaspárt Ausztriába. Majd félúton autója lerobbant, ezért a házaspár teljesen kiborult, elvették a telefonját, az iratait és minden pénzét, majd eltaxiztak úti céljuk felé. Tibor autója híján elindult haza gyalogosan, cikkünkben személyes beszámolóját olvashattátok.

7. Minden nap azért küzd, hogy újra lábra állhasson Orosz Gina

Egy fiatal nő, akinek a mozgás volt a mindene, táncolt és artistaképzőbe járt, ám próba elé állította az élet. Egy önhibáján kívül történt balesetben újra kellett éleszteni, gerince megsérült. Kerekesszékes lett, gyógyulása lassú és hosszas folyamat. Szívszorító történetét olvashattátok augusztusban.

Már látszik a mosoly Gina arcán, mert csupán azt kell tennie, amit mindig a cél érdekében: tornázni, mozogni kitartóan
Fotó: a család

8. A Fejér megyei börtönőrök az ország legjobbjai

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben dolgoznak a „szakma” mesterei, hiszen ők nyerték meg a szervezet legjelentősebb szakmai versenyét.

9. Tornádótölcsért videóztak Székesfehérvár felett

A Fehérvár TV tette közzé a felvételt, melyen jól látható az éppen kialakuló tuba, amiből később tornádó is alakulhat. Ritka látvány nálunk szerencsére!

10. Szellemvárosban forgattak a zichyújfalui drónosok (videó)

A zichyújfalui drónosok egy nemzetközi produkcióban vettek részt, egy készülő posztapokaliptikus thriller előzetesének forgatásában vállaltak részt. Szaniszló Mónika mesélt élményeiről nekünk.

Olvasta már a többi, 2019-es összegzőnket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában