Pesovár Ferenc

2019.12.12. 14:45

Ifjú népdalénekesek és zenészek versenye

Szerdán lezajlott a Pesovár Ferenc nevével fémjelzett Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny első területi válogatója.

S. Töttő Rita

Sok gyerek érkezett az első területi bemutatóra Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A Fejér Megyei Művelődési Központ adott otthont a Csoóri Sándor-program támogatásával megvalósuló Pesovár Ferenc Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny első területi bemutatójának szerdán. Az első fordulóra huszonhárom, főként székesfehérvári produkció jelentkezett előzetesen, amelyet a szakmai zsűri – Vakler Anna népdalénekes, Németh István népzenegyűjtő és Varró János népzene-pedagógus – hallgatott és tekintett meg. A későbbiekben – január és február hónapban – Fejér megye más pontján is lesznek meghallgatások, amelyekre szintén számos településről, oktatási és kulturális intézményből neveznek a versenyzők.

Sok gyerek érkezett az első területi bemutatóra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A verseny márciusban megyei döntővel zárul, ahol külön díjazzák az alsó tagozatos és külön a felsős korosztályt. A válogatókra jelentkezni még mindig lehet, mégpedig január 10-ig. Mindenkit örömmel fogadnak a szervezők, iskolai és iskolán kívüli szólistákat és csoportokat egyaránt, 6 és 24 éves kor között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában