Karácsonyi jótékonysági akció

2019.12.05. 07:00

Megérkeztek a fehérvári ajándékok Pusztinába

Szerda reggel cipősdobozokba csomagolt karácsonyi ajándékok indultak útnak a megyeszékhelyről a Bákó megyei Pusztinába, ahonnan csángó gyerekekkel térnek vissza az autók. Ők is részt vesznek majd a pénteki jótékonysági esten.

Borsányi Bea, Nagy Zoltán Péter

Fotó: NAGY NORBERT

Székesfehérvár önkormányzata 14 éve támogatja a határon túl és a szórványban élő magyarságot. A pusztinai csángó gyermekeknek küldött kis csomagokba rendszerint apró ajándékok, így papír-írószer, édesség, játékok, ruhák kerülnek. Az ajándékokat idén négy fehérvári iskola – a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola, a Munkácsy és a Kossuth általános iskola – tanulói adták össze.

Megérkeztek a karácsonyi ajándékok Pusztinába

Az adományokat a Városgondnokság és a Médiacentrum támogatásával Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője és Deák Lajosné önkormányzati képviselő viszik a pusztinai Magyar Házba, ahol Nyisztor Ilona Európa-­díjas népdalénekes osztja szét a gyermekek között. Az akcióhoz kapcsolódóan idén is megtartják az Adventi Jótékonysági Estet, amely december 6-án 18 órakor kezdődik a Szent István Művelődési Házban. Az est teljes bevételét a Kárpátaljai Református Egyház Idősek Otthona „Mandulafa” bővített részlegének, valamint a Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpont részére ajánlják fel.

Nagy Zoltán Péter kollégánk, szerda este a helyszínről jelentkezett be a feol.hu olvasóinak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában