Közösségi emberek

2019.12.08. 07:10

Harmadjára ülésezett Székesfehérváron a tanács

Jelentős fordulópont volt Székesfehérvár életében 2017 februárja: Fejér megyeszékhelyén ekkor döntöttek az Országos Diáktanács (ODT) létrehozásáról.

Szanyi-Nagy Judit

Az ország minden szegletéből érkeztek tanulók a diákság ügyeiről szóló disputára Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Következésképp ez a tanács az, amelyik harmadjára ülésezett a királyok városában, legutóbb pénteken. A kikészített mikulás csokik mellé jegyzetfüzetek sorakoztak fel, a tagok pedig készek voltak diskurálni a többi között arról, miként készítsék elő a jövő év eleji Országos Diákparlamentet (ODP), amelyre háromszáz diákot várnak Székesfehérváron – tudtuk meg Mészáros Attila alpolgármestertől. Az ODT-ről tudni érdemes: 2017-ben a fővárosban alakult meg, tagjai között 19 megyei és két budapesti küldött képviseli a hazai diákságot.

Az ország minden szegletéből érkeztek tanulók a diákság ügyeiről szóló disputára Fotó: Fehér Gábor

Cser-Palkovics András polgármester, valamint Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára is hangsúlyozta tegnap: cél, hogy a fiatalok képviseljék a tanulók érdekeit, s hogy legitim visszajelzést adjanak a diákság köréből, amely még az oktatáspolitika kérdéseit, témaköreit is befolyásolhatja.

Tátrai Réka megyei tag azt is elmondta, lehetőség volt arra, hogy ezen a napon a várost is megismerhessék a tanácstagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában