ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.22. 08:00

Lezuhant börgöndi repülő és négysávos 81-es – Ezeket olvastátok májusban

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Egy 32 éves polgárdi nő megölte anyósát

A hónap utolsó napján telefonáltak a rendőrségre, hogy megöltek egy asszonyt Polgárdiban. Kiderült, a gyilkos nő tette bejelentést a rendőrségen, hogy végzett az anyósával, így az egyenruhások még a helyszínen elfogták a tettest.

2. Négysávosra bővül a 81-es

Már régóta várt bejelentést tett a Magyar Közút: létrejön az M0-ás tehermentesítője, amit a „távoli félgyűrű” néven mutattak be. A félgyűrű a 13-as, 81-es, 63-as és M8-as utak ívére fűzve, kétszer két sávon köti össze egymással Tatabánya (M1) és Kecskemét (M5) térségét. Így a cél egy gyorsforgalmi út létrehozása az M8-as és az M0-ás között.

3. Három lőfegyvert árusító férfit kaptak el a megyében a rendőrök

Az első eset május 5-én történt, egy 44 és egy 48 éves férfit tepertek le a rendőrök a nyílt utcán a településen lakók legnagyobb megdöbbenésére. Házaikat kutyával kerestették át, és kisebb arzenált találtak a férfiaknál, s mint kderült: francia idegenlégiós fegyvereket árult! A következő hír Sárbogárdról jött: egy 62 éves férfit kerestek fel a TEK munkatársai és szintén lőfegyvereket találtak nála. Mindhárom férfi esetében a mai napig folyik a nyomozás.

4. Bodoki Bernadett lett Fejér megye legszebb lánya

Lezárult Tündérszépek versenyünk, és megyénk legszebb lánya Bodoki Bernadett lett. Bernadett először indult szépségversenyen, így külön nagy élmény volt számára a december óta tartó verseny. Rengetegen támogatták, óriási rajongótábor állt mögötte.

Bernadett élete első szépségversenyén rögtön az országos döntőig menetelt
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

5. Vén Diák

A május a diákoknak mindig is a tanév végét, de legalábbis közeledtét jelentette, azonban a végzős középiskolások számára egy újabb nagy kihívást is hozott. Ötödik legnépszerűbb cikkünkben az érettségire készülő diákok osztályfotóit tekintették meg Olvasóink.

6. Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Börgöndön

Május 18-án délelőtt egy Cessna kisrepülőgép motorleállás miatt kényszerleszállást hajtott végre, és a művelet közben orra bukott, így négy személy könyebben megsérült. A repülőgép üzemeltetőjét a helyszínen kérdeztük a baleset körülményeiről.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

7. Elmaradt a városi ballagás

Az immár hagyományosnak mondható fehérvári városi ballagást a rengeteg eső miatt nem tartották meg, így az 1700 diák saját intézményük falain belül búcsúzhatott iskolájától.

8. Felújítanák a plázát, beépítenék a murvást

A székesfehérvári murvás parkoló kérdése talán minden polgármesteri fogadóórán vagy közgyűlésen felbukkan, hiszen a helyén kellene állnia már a második plázának. Annak azonban még mindig semmi híre, így továbbra is ingyen parkolhatunk a gödrös területen. Májusi nyolcadik legolvasottabb cikkünkben a murvás további sorsát boncolgattuk.

Ingyenes, így igencsak népszerű a murvás parkoló. Ám nem szépíti a várost
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

9. Méteres farúddal, szerelemféltésből verte meg élettársát egy sárbogárdi férfi

A férfi részegen verte össze asszonyt, és maradandó sérüléseket okozott: a nő lépe megrepedt, amit műtéti úton el kellett távolítani, valamint az egyik bal oldali bordája eltörött. A férfinak nem ez volt az első esete, így azonnal, fellebbezés nélkül letartóztatták.

10. Földrengés volt Móron

Nem kevesebb, mint 2,4-es erősségű földrengést észleltek Móron májusban. A rengés nagyjából 5 km-es mélységben történt, így nem lehetett érzékelni, és károkról sem érkezett bejelentés.

+1 A Falusi Csok

A falusi csok július 1-jétől lépett életbe, így májusban már rengetegen érdeklődtek iránta. Május idusán az is kiderült, melyik az az 57 Fejér megyei település, amelyeken igénybe vehetjük a Falusi Csokot.

Olvasta már a többi, 2019-es összegzőnket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában