Igazi összefogás

2019.12.29. 07:10

Élő adventi kalendárium minden jenői utca részvételével

Adventben mindennap kikerült az adott nap dátuma egy-egy jenői ház ablakába. Az élő kalendáriumnak Varga Roberta könyvtáros ötlete nyomán sorban megnyíltak a lapjai.

V. Varga József

Az adventi koszorút egy hosszúkás tálon elhelyezett négy gyertya is helyettesítheti, sok természetes dísszel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Veszprémi Napló

– Igazi összefogást mutattak településünk lakói az ünnepekre készülve – nyilvánította ki Kerekes Ildikó polgármester. – Idén nemcsak a közterületeink öltöztek fényárba, hanem a vállalások alapján naponta más és más ablak. A kedves adventi, karácsonyi játékban minden utca részt vett. Számomra minden egyes ablak egy-egy valóságos mestermű.

– Az advent a várakozást, a készülődést jelenti: várjuk Jézus születésének napját – tette hozzá a faluvezető. – Mai rohanó világunkban azonban sokszor úgy tűnik, hogy az advent valós jelentésének értékét vesztette. Jenőben rácáfoltunk erre. Idén decemberben jómagam – a falu közösségével együtt – átéltem a várakozás meghitt érzését, hiszen minden egyes nap izgatottan vártam-vártuk, kinek milyen ünnepi kompozíció díszíti majd fenségesen az ablakát.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában