ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.28. 08:00

Elbocsájtások a Denso-nál, a csókakői Léna gyógyulása, OKJ-s képzések – Ezeket olvastátok novemberben

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

A kis Léna már kilátogat a csókakői mérkőzésekre, de még több műtét vár rá, éppen ezért is fordult a település polgármestere, Fűrész György az emberekhez Fotó: Facebook/Steiner József

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Elbocsátás nélkül hagyták el a Denso-t

Száznyolcvanöt munkavállalótól vált meg a fehérvári cég, ám nem kirúgták őket, „csupán” a munkaerő-közvetítő cégtől nem kölcsönöztek több embert. A nagyobb létszámú elbocsátásokat a cég minden esetben köteles jelenteni a kormányhivatal felé, ám a Densonak ez esetben nem kellett, mert a munkavállalók a munkaerőközvetítő céggel voltak szerződésben, nem a Denso-val.

2. Teljesen átalakul az OKJ-s képzés

Nemcsak a képzési forma neve, de a tanulható szakmák is változnak. Eddig 759 darab szakma közül válogathatott az, aki OKJ-s képzésben szeretett volna részt venni, ám ez egy átláthatatlan, követhetetlen rendszer volt, hiszen az egyes végzettségeket és az azokhoz kapcsolódó, a végzettségek meglétével betölthető munkaköröket nem volt egyszerű összeegyeztetni. Így az átalakítás után végül 174 darab alapszakmából választhatunk.

3. Szervezett betörés Fehérváron: félmillió forint értékben lopott négy kálozi férfi

Három férfi november 15-én este Székesfehérváron, a Nagybányai utcai családi házba az ablakokat és az ajtókat befeszítette, készpénzt és ékszereket vittek el, hozzávetőlegesen ötszázezer forint értékig. Negyedik társuk a közelben várta társait, ő volt a fuvaros. A lakás tulaja a telefonjára érkezett riasztás miatt indult haza, ahol találkozott a három elsiető férfival, és azonnal értesítette a rendőrséget. Az egységek perceken belül a helyszínre értek, és a közelben elfogták a négy férfit.

4. Zebrán gázolt, mert a párás szélvédő miatt nem látta a gyalogost a 69 éves sofőr

A gyalogos ráadásul a zebrán ment át, csak a bepárásodott szélvédő miatt egyáltalán nem látta a sofőr. Az ütközés során a gyalogos súlyosan megsérült. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálta az ügyet.

Fotó: Police.hu

5. Villanyoszlopnak ütközött egy mentőautó Pusztaszabolcson

Súlyos baleset történt november 16-án: egyelőre tisztázatlan okokból villanyoszlopnak ütközött egy mentőautó, megkülönböztető fény- és hangjelzései ellenére. Egy hónappal kéőbb kaptuk a szomorú hírt, hogy a mentőautó sofőrje belehalt sérüléseibe.

6. Nagylóki gyilkosság a kocsma előtt

Az egész országot hamar bejárta a hír, hogy egy négygyerekes családapát a kocsma előtt kikötöztek ismerősei, és a férfi az éjszaka folyamán kihűlt.

7. Vörös kódot adott ki a rendőrség

Olyannyira sok baleset történt októberben és novemberben, hogy a rendőrség mindkét hónapra vörös kódot adott ki. A kód egyfajta jelképes figyelmeztetés, hogy ezeket a baleseteket szinte kizárólag emberi figyelmetlenség és nemtörődömség okozza. Figyeljünk egymásra a közlekedésben is!

8. Kisujjában van a sportsebészet – Bemutatjuk Abkarovits Géza sebészorvost

A Fejér Megyei Prima Díjasokról készültek kis bemutató videóink és cikkeink, melyeket nagyon szerettek Olvasóink. Közülük is magasan kiemelkedik a méltán elismert szakorvos, Abkarovics Géza sebész, aki el is nyerte a fődíjat Józsa Dáviddal és Kubik Annával közösen.

9. Ismét életet mentett a seregélyesi játékvezető

Závotka Csongor labdarúgó játékvezető a hétvégi megyei I. osztályú Gárdony–Ercsi mérkőzésen szakszerű ellátásban részesített egy idősebb vendégszurkolót, akinek a keringésével volt komoly probléma. Nem ez volt az első ilyen helyzet, melyet bravúrosan megoldott. Öt éve Válon egy játékos nyelve hátracsúszott, és itt másodperceken belül felismerve a bajt tudott segíteni.

10. Távolinak tűnik a Léna elleni kutyatámadás lezárása, de a műtétekre szükség van

A májusi kutyatámadás áldozatának, a kis Lénának további komoly műtétekre van szüksége, de gyógyul, és napról-napra jobban van. A falu még mindig döbbenten áll az események előtt, ugyanis a kutyatartókat nem tartóztatták le, sőt a gazda kérésére altatták el a kutyát is.

A kis Léna már kilátogat a csókakői mérkőzésekre, de még több műtét vár rá, éppen ezért is fordult a település polgármestere, Fűrész György az emberekhez
Fotó: Facebook/Steiner József

 

Olvasta már?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában